9 Haziran 2011 Perşembe

Kırmızı Lahananın Salataya Renk Vermesi İçin Ne Yapılır

Lahanayı ince ince kıyıp üzerine limon suyu sıkıp karıştırın. Diğer malzemeleri doğrayana kadar böyle
beklerse kıpkırmızı olur, salataya çok güzel renk verir.

Kırmızı lahana nasıl yenmeli



Pastaların Gevrek Olması İçin Ne Yapmak Lazım

Pastaların daha gevrek olması için (tatlı-tuzlu farketmez) hamurun içine 1 çay kaşığı tuz atın.
pasta püf noktası

8 Haziran 2011 Çarşamba

Yiyeceklerin Hormonlu Olduğu Nasıl Anlaşılır

Günümüzde meyve ve sebzeler, olgunlaşmadan toplanıp pazar ve marketlere getiriliyor. Bunların daha iyi olgunlaşması için bir kese kâğıdı içerisinde güneşte birkaç gün bekletilmesi gerekir. Eğer bu zaman içerisinde çürümüşse zaten hormonludur.
Hormonlu gıdaların püf noktası

Çukolata Sosunun Püf Noktası

Kekinizin veya diğer tatlılarınızın üzerine dökeceğiniz çikolata sosuna biraz tereyağını eriterek ekleyin. Kokusu ve kıvamı daha iyi olur.
çukolatalı pastalar için püf noktası

Çay Demlemenin Püf Noktaları

Kışın içimizi ısıtan çay pekçoğumuz için, vazgeçilmez bir içecek. İyi bir çay içmek için, demlik porselen, cam veya çelik olmalı, iyi su kullanılmalı, su aşırı derecede ve uzun süre kaynatılmamalıdır.Demlenme süresi ortalama 20 dakikadır.
        Bitki çayları da demleme süresi sonunda demlikten çıkarılmalıdır.
 Sallama çaylara önem vermeyin. Çay harmanının tozlu kısmını o küçücük paketlere koyuyorlar. Kolaylık olsun diye birçok insan bunları tercih etmek durumunda kalıyor. Ama mümkün olduğu kadar almamaya özen gösterin. Normal paket çaylar da bazen tozlu gibi olduğunda demliğe kuru çayı koyduktan sonra bunu sıcak suyla yıkayanlar var, bu uygulama çok yanlış. Çayı hiç yıkamayın demiyorum, yıkayın fakat, ta en başta ocağa çay suyu koyarken demliğe de çayı atıp soğuk suyla çalkalayıp süzün, alttaki su kaynayıncaya kadar demlik ısınsın. Kaynayan suyla da çayınızı demleyin bakın pırıl pırıl bir dem olacaktır.

Hazımsızlığa Karşı Ne Yapmak Lazım

Hazım zorluğu çekenlerin bol bol kuru kayısı yemeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte tarçın da hazmı kolaylaştırır. Akşam yatmadan önce 5-6 tane kayısı yiyip üstüne 1 bardak ılık su içmek probleminizi kesin çözer. Kabk tarçını kaynayan suda 20 dakika bekletip içmek de hazımsızlığa karşı faydalıdır.

Yemeğin Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmak Lazım

Sebze yemeklerinizin daha kolay pişmesi için, içerisine biraz karbonat koymanız etkili olacaktır.