20 Aralık 2012 Perşembe

Topuk Dikenine Kesin Çözüm

Topuk Dikenine Denenmiş cozum
 1.  ÇÖZÜM :
       Topuk dikeni diye bilinen rahatsızlık annemde yıllar önce olmuştu. Ayağının üstüne kesinlikle basamıyordu. Doktora gitti verilen ilaçlardan bir fayda görmedi. Annem o zaman sağdan soldan kim ne derse uygulamıştı fakat çözüm bulamamıştı. Uzun zaman bu illetten kurtulmak için çaba gösterdi ve en son bir  arkadaşı anneme bir tavsiyede bulundu.
       Hiç unutmam (3-5 kilo kadar) salamuralık tuzu büyük bir tencereye doldurup ısıttı ve leğene koyup dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde ayaklarını içine sokup uzun uzun bekletti. Bunu hiç ara vermeden hergün uyguladı. Kaç gün sürdüğünü  şu an hatırlamıyorum ama bikaç günde rahatsızlığından kurtuldu. Sanırım bir hafta sürmedi iyileşmesi.
       Bu yöntemi siz de uygulayın. O güne kadar bu hastalığı hiç bilmezdik. Sonraki yıllarda, ne zaman duysak bize tanıdık geliyordu fakat heryerde herkeste olabilecek bu rahatsızlık için bu bizim kullandığımız yöntemi kimseden duymadık. Ama annem nerde bu hastalıktan bahsedilse hemen kendi çözümünü tavsiye ediyordu.
       Sizde veya çevrenizde böyle bir rahatsızlık olursa haberiniz olsun, bu yöntemi uygulayın.
Tuzu iyi tarif edelim. Bu tuz iri taneliydi, hani limon tuzuna benzeyen cinsten olanı...

 2. ÇÖZÜM :
        Bir kovaya kaynar su doldurup en az yarım saat ayak bileğinizin bir karış yukarısına kadar mümkün olduğu kadar sıcak suda tutun. Suya devamlı sıcak su takviyesi yapın. Sonra ayağınızı kurulayın. Üçte iki oranında Vicks'i, üçte bir oranında balla bir kapta karıştırın. Bu bulamacı iyice masaj yaparak bileğinizin dört parmak üzerine kadar masaj yaparak yedirin. Sonra da bir parça üzerine sürüp ayağınıza naylon torba geçirin ve çorap giyinin.
 Bu işlemi akşam yatmadan yapın. Sabaha kadar böyle kalsın. Sabah çıkarın ayağınızı yıkamayın. Silip normal çorap giyinin. Üç gün aynı işlem tekrarlanırsa, üç gün sonunda ayağınızda hiç bir sıkıntı kalmaz.




9 yorum:

  1. deniz tuzunu su koymadanmı ısıtmış anlayamadım yada sadece tuzumu ısıtmış

    YanıtlaSil
  2. evet su hiç katılmadan sadece tuz ısıtılacak ve ayak bunun içine sokularak bekletilecek.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kortizonlu iğne ile düzeliyor sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizon care degil nüksediyor hastalik:(

      Sil
  5. Yıkamadan nasıl yapcak abdest alıyoruz ama :(

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel yorumlar Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Isinan tuz legeni eritmezmi,bugun denedim ,bir bez arasina koydum ben tuzu,oyleyken cok sicakti,çiplak ayakla nasil dayanilirki

    YanıtlaSil