27 Ekim 2015 Salı

Sarımsak Saklamanın PÜF NOKTASI

Sarımsakları kışa hazırlarken saklama koşullarını iyi bilmek gerekir. Aksi taktirde kısa sürede sarımsakların içi boşalır veya küflenir kullanılamaz hale gelir.

Sarımsak saklamanın en güzel ve en pratik yolu:
Bir teneke kutunun içine biraz tuz serpiştirip üzerine kâğıt havlu yerleştirin ve sarımsakları bu kutuya doldurduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Kutunun içindeki tuz ve kağıt nemlenmeyi önleyeceği için sarımsaklarınızı uzun süre küflenmeden ve boşalmadan kullanabilirsiniz.



Veya bir başka yöntem de; sarımsakları diş diş ayırdıktan sonra su dolu bir kabın içinde bir gece bekletip ovalayarak pratik bir şekilde soyulmasını sağlayıp, kavanoza doldurun ve üzerine zeytinyağı ilave ederek kapağını kapatın buzdolabına koyun. Bu şekilde de sarımsaklar uzun süre dayanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder