14 Haziran 2014 Cumartesi

Kirlangiç Otunun Faydaları

Kirlangiç Otunun Faydalari: Özellikle sütü cilt hastaliklarina karsi faydalidir. Sigil ve nasir sikayetlerini gidermeye yardimci olur. Öksürük sikayetlerini azaltir. Idrar ve balgam söktürücüdür. Sindirimi kolaylastirir. Yatistirici ve uyusturucu etkilere sahiptir. Spazm çözücüdür. Kani  temizler ve kan yapimini destekler. Bu etkileri ile lösemiye karsi faydalidir. Basur sikayetlerini azaltir. Katarakt gibi göz hastaliklarina karsi faydalidir

Püf Noktaları

Iç kismi kireç baglayan çaydanliga: Soydugunuz patates kabuklarini koyup uzun süre kaynatirsaniz, kirecin kolayca çiktigini göreceksiniz.

Ütünüzün altini tuz ve sirkeyle silerseniz leke tutmasini ve çamasira yapismasini önlemis olursunuz.
Özellikle tuz ve sirke, mutfak ve ev esyalarinin temizlenmesinde önemli konuma sahip.
Yumusak Havlular: Eski havlularinizi yumusatabilmek için, yikadiktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüs sicak suda bir saat bekletin. Havlularinizin ne kadar yumusadigina inanamayacaksiniz. Bir saat bekletin. Havlularinizin ne kadar yumusadigina inanamayacaksiniz.


Toprak Kaplar: Toprak kaplarinizin içinde patates kabuklarini kaynatarak, kaptaki sararan kisimlarin eski görünümüne kavusmalarini saglayabilirsiniz. Toprak tencereler ya da çömlekler yeni alindiklarinda, küçük çatlaklar olusmasi sebebiyle kirilma tehlikesiyle karsi karsiyalardir. Bunu önlemek için, toprak tencerelerinizi kullanmadan önce dörtte üçünü sirkeli sicak suyla doldurun. 24 saat bekletin ve soguk suyla yikayin. Bu islemlerden sonra her türlü yemegi pisirmeye hazir olacaktir.

Kumastaki ruj lekesini: Etere batirilmis bir pamukla silin ve bu islemi birkaç kez tekrarlayin. Ancak bu islemi yaparken atesten uzakta durmaya dikkat edin çünkü eter çok yanici bir maddedir.
Lekenin üzerine sabun sürün, bir saat öyle beklettikten sonra yikayin.
Üzerine pamukla oksijenli su damlatip suyla durulayin.

Sogan Kokusu Ellerden Nasil Çikartilir
Önceden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz. Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir.

Mutfaktaki Çekmeceler: Mutfak tezgâhinin altinda yer alan ahsap çekmeceler, zamanla eskir ve zor açilmaya baslar. Bu durumda tek yapmaniz gereken, çekmecelerin kenarlarina talk pudrasi serpmek ya da mum sürmek. Böylece, çekmeceleriniz ilk günkü gibi kolayca açilacaktir.