20 Mart 2014 Perşembe

Paradoks nedir? Paradoks ne demektir? Paradox anlamı nedir?

Paradoks nedir?

Paradoks, görünüşte doğru olan bir ifade veya ifadeler topluluğunun bir çelişki yaratması veya sezgiye karşı bir sonuç yaratmasıdır. Çoğunlukla, çelişkili gözüken sonuç veya sonuçların aslında çelişkili tarafları vardır. Paradoks teriminin karşılığı olarak Türkçe'de yanıltmaç, çatışkı ve çelişme sözcükleri de kullanılmaktadır. Ayrıca kendi içinde çelişen veya tam tersi şekilde sonuç olarak doğru olan fakat absürd veya çelişkili gözüken bir ifadeye (veya ifadelere/ifadeler bütününe) de paradoks denmektedir. Kökleşmiş inanışlara aykırı olarak ileri sürülen düşünce olarak da tanımlanabilir paradoks...

Aç Kalmadan Zayıflamanın Püf Noktası

 Buse hanım diyor ki:
 Değerli üyemiz Buse Yavuz yakından tanıdığı birinin sarımsak çayı içerek çok kısa sürede bir hayli kilo verdiğini söyledi, kendisine teşekkür ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz. Buse'nin söylediğine göre akrabası sallama çay kullanarak zayıflamış, fakat biz sizler için çayın tarifini veriyoruz, evde kendiniz hazırlayıp içebilirsiniz...
Her gun sabah aksam yemekten once iciyoruz ve zayiflatiyor. Kesinlikle sarimsak tadi yok daha cok ihlamur gibi... sarimsak cayi denildiginde insanlar sarimsak kokucaklarini dusunuyolar ama hiç öyle değil :)


1 ayda 8 kilo zayıflatan
SARIMSAK ÇAYI  İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Küçük bir taze zencefil

2 bardak su

2 diş taze sarımsak

Yarım çay bardağı bal

Yarım çay bardağı limon suyu

Sarımsak Çayının Hazırlanışı

Küçük bir taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatin. 6 dakika kaynadiktan sonra içine 2 dis ezilmis sarmisak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için.
     Sarımsak çayımız hazır hale geldi artık tek yapmanız gereken günde 2 kez ılık olarak (sabah-akşam) aç karnına 1 bardak içmenizdir.

Peki ne zamana kadar bu çayı içeceğiz ?

- İstediğimiz kiloya ulaşana kadar bu çayı hergün 2 defa içmemiz gerekiyor.