28 Temmuz 2013 Pazar

İpek ve Kumaş Abajurların Temizliği Nasıl Yapılır

Abajurların Temizliği Nasıl Yapılır
İpek abajurları temizlemek için yumuşak bir firçayı benzine batirip hafif hafif abajurun kumaş kısmını fırçalayın. Diğer abajurları ise patates unuyla temizleyebilirsiniz. Kumaşların üzerine patates unu sürün ve 10 dakika beklettikten sonra yumuşak bir fırçayla firçalayın.

Mermerdeki Lekeler Nasıl Temizlenir

Mermer Üzerindeki Lekelere Çözüm
Mermer Tezgâhlarda Hangi Leke Nasıl Çıkarılır ? Bunların hepsine ayrı ayrı çözümümüz var. Şimdi bunları maddeler halinde vereceğiz : Hepinize kolaylıklar diliyoruz ...

Mermerinizin üzerinde kahve, meyve, içki yada sigara lekesi varsa, çamaşır suyu içerisine bir kaç damla amonyak katın. Sonra bir bez yardımıyla ovuşturun. Lekelerin çıktığını görürsünüz. Ardından suyla durulamayı unutmayın.

Mermerin üzerinde mürekkep lekesi varsa, bir yemek kaşığı amonyak ile amonyak miktarının %20 ‘si kadar oksijenli suyu karıştırın. Bu karışım ile lekeyi ovun. Kuruduktan sonra yumuşak bir bezle mermeri parlatın.

Mermerin üzerinde yağ lekesi varsa, bir miktar benzin kullanabilirsiniz. Benzin yağ lekesini çıkaracaktır. Ancak bu işi yaparken ateşten uzak durun.

Mermer sararmış ise önce sabunlu su ile güzelce silin. Sonra limon suyuna tuz katın ve mermeri ovuşturun. Son olarak temiz su ile durulayınız.

Mermer paslanmış ise oksalit asit kullanabiliriz. Oksalit asit pas lekeleri için çok etkili bir kimyasaldır. Bir miktar oksalit asiti az miktar sıcak su içerisinde eritiyoruz. Bu karışımı bir bez vasıtası ile paslı yüzeye ovarak sürüyoruz. Lekelere elveda diyoruz.

Beyaz mermerleri limon suyunun içerisine tuz katarak ovalayın. Bu çok iyi bir temizlik şeklidir. Sonra bir fanila ile parlatabilirsiniz.