10 Temmuz 2013 Çarşamba

Telefon Şarjının Daha Çok Dayanması İçin

 Sık sık biten telefon şarjına çözüm olacak püf noktaları

İşte telefonlarınızın sarj süresini uzatacak yöntemler:
Şarj etmek için bitmesini beklemeyin. Seviye yüzde 40’lara düştüğünde telefonu şarja takın.

Telefonu sürekli titreşimde tutmak daha çok enerji götürür.

Arka planda sürekli çalışan uygulamalar şarjın hızlı bitmesine neden olur. Kullanılmayan uygulamaları kapatmak şarjın daha uzun dayanmasını sağlar.

Çok büyük dosyalar indirmeyeceksiniz Wi-Fi’ın kapalı kalması bataryayı dinlendirir.

Bulunduğunuz konumu algılamaya çalışan uygulamalar şarjın daha hızlı bitmesine neden olur. Gerekmediği sürece ayarlar kısmından telefonun GPS özelliğini kapatmak dayanma süresini arttırır.

Ekran parlaklığı şarjı en çok götüren öğelerden. Ekran parlaklığını azaltmak bu durumu bir nebze de olsa çözer.

Telefonlardaki tuş kilidi bölümü sadece güvenlik değil, ekranı kararttığı için şarjın da daha çok dayanmasına yardımcı olur.

Şarjınız bitmek üzereyken telefonu kullanmadığınız anlarda uçak moduna almanız, tüm sinyaller kesileceğinden dolayı süreyi de uzatır. Böylece acil durumlar için hala şarjınız kalmış olur.

Aşırı sıcaklar şarjı daha hızlı bitirir. Bu nedenle özellikle sahillerde telefonu güneş altında bırakmak pek iyi bir fikir değil.

Şarj azaldığında bildirimleri kapatmak ömrü uzatabilir. Facebook, E-mail, Twitter gibi uygulamalardan sürekli gelen bildirimler şarjı götürüyor.


 ÖNEMLİ !

Telefon Şarjının En Önemli Püf Noktalarından Biri De Şudur :

Telefonu Şarj Ederken KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE şarj sırasında fişini çekip tekrar takmayın. Şarj olurken yer değiştirmek için veya konuşmak için fişten çıkarmak zorunda kaldıysanız o an için tekrar takmayın, yapılan bu yanlışlık kısa süre sonra telefon şarjının sık sık boşalıp kapanmasına ve fişe taktığınız halde dolmamasına sebep olur. Çevremdeki insanlarda çok sık rastladığım bu yanlışlığı sizlerle paylaşmak istedim. Çok aceleniz varsa fişten çekmek zorunda kaldıysanız, şarj zamanı gelinceye kadar takmamanız gerekmektedir.

Bu yanlışlığı yapanların, benim batarya kafayı yemiş, benim telefon kafayı yemiş gibi sözlerle bataryanın dolmamasını ve sık sık boşalmasını ifade ettiklerini hepiniz duymuşsunuzdur. Halbu ki; yaptığımız bu yanlışlıklar bataryanın o hale gelmesine sebep olmaktadır...