19 Haziran 2013 Çarşamba

Facebooktaki Videolu Virüs Tuzağından Kurtulun


Facebook’taki bu virüse dikkat !

 Facebook’ta bu tuzağa dikkat! Facebook’ta geçen ay yayılmaya başlayan ve sahte mesaj tuzağıyla kullanıcı bilgilerini ele geçiren tehlikeli virüs, varlığını tüm hızıyla sürdürüyor.

 Facebook profilini ele geçiren virüs bütün bilgilerinize ulaşıyor ve dilediği şekilde hesabınızı kontrol edebiliyor.
      “Bir yarışmaya katıldım. Siz de izleyin” şeklinde sahte yazılarla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışan virüs, bu şekilde kullanıcılar arasında yayılıyor.
İlgili içeriğe tıkladığınızda Flash Player yüklemeniz gerektiğini söyleyen zararlı yazılım aslında bilgisayarınıza ilgili kötü niyetli yazılımı yüklüyor.
Chrome tarayıcısı üzerinden çalışan virüs, web tarayıcınızın kontrolünü bir eklenti vasıtası ile ele geçirerek Facebook hesabınızı kontrol altına alıyor. Kullanıcılar, FaceBook hesaplarını her açtığında bir müzik ile karşılaşıyor.
Sahte video tıklandığında, virüs yükleyen bu ekran beliriyor Facebook hesabında otomatik olarak çalıştırdığı ‘Youtube’ isimli sahte uygulama silseniz de geri geliyor. Söz konusu zararlı yazılımdan kurtulmak isteyen kullanıcılar şu adımları izlemesi gerekiyor:
- Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazın
- Regedit’i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.
- Burada “asdadsfclbonhleeank” gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.
- Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.