2 Haziran 2013 Pazar

Menengiç Kahvesinin Yapılışı ve Faydaları

Menengiç kahvesinin faydaları
* Öksürüğü keser.
* Balgam söktürür.
* Nefes açıcıdır.
* Nefes darlığına iyi gelir.
* Antiseptik özelligi vardır.
* Göğsü yumuşatır.
* Solunum yollarına faydası vardır.
* Ayak terlemelerini önler.
* Yaraları tedavi eder.
* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* Ses tellerine iyi gelir.
* Mide ağrılarını dindirir.
* Kalp yetmezliği riskini azaltır.
* Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
*Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye
kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.

MENENGİÇ KAHVESİNİN YAPILIŞI ; Menengiç taneleri kavrularak makinada çekilir ve krema kıvamına geldikten sonra cam kavanozda ve buzdolabında saklanır. Menengic kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.

TÜR KAHVESİ GİBİ PİŞİRMEK İÇİN : Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, menengiç kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. 1 dakika bekleterek şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.

Balkabağı Maskesi Hazırlama Şekli ve Faydaları

Bal kabağı maskesi sayesinde;
Açık gözenekler, kış sonrasında sararmış ciltler, eskiden sıkılmış sivilcelerden kaynaklanan sivilce lekelerine birebir. Balkabağı maskesi ile pek çok cilt problemine çözüm bulmak mümkün.
GEREKLİ MALZEMELER;
*1 çay kaşığı bal kabağın çekirdekleri(çiğ olarak),
*1 tatlı kaşığı su ve ya süt,
*Yarım çay kaşığı bal,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :
1çay kaşığı bal kabağı çekirdekleri havanda ezin,1 tatlı kaşığı su veya sütü ekleyip karıştırın ve balı da ekleyin bir kaseye koyup 2-3 saat dolapta bekleyin. Lekeler ve çiller  açılana kadar bu kürü uygulayın…
BAL KABAĞI MASKESİNİN FAYDALARI :
Hem cildi sıkılaştıracak, hem lekelerle savaş hemde göz altındaki morluklara iyi gelen müthiş bal kabağı maskesi.

ZÜMRÜT KOKTEYL TARİFİ

Mısır kraliçelerinin güzellik sırrı olan;
ZÜMRÜT KOKTEYL TARİFİ
MALZEMELER ;
*1 su bardağı süt kesiği, (Süte limon sıkıp, kestirdikten sonra suyunu süzerek elde edebilirsiniz)
*1 tutam maydanoz,
*bir kaç dal dereotu,
*1 kaşık bal,
*1 bardak ayran,
*1/2 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bu karışımı blenderdan geçirin. Karışımı afiyetle tüketin. Selülit ve kilo problemi olanlar sabah kahvaltılarında1 su bardağı içsinler. Vücudu sıkılaştıran süper bir karışımdır. Çocuklar, ergenler, orta yaşlılar ve yaşlılar da güvenle kullanabilirler.
Gördüğünüz gibi, son derece kolay bir kür. Hem zayıflatıyor, hem de şahene bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Yağlı Saçlar İçin Kesin Çözüm

Yağlı saçlar için çözüm:

1. Bir bardak nişastayla, bir tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Avucunuza biraz dökün ve aynanın karşısında saçınıza bu karışımı sürüp saçlarınızdaki fazla yağların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Sonra saçlarınızı çırpın. Tozlar kalmasın. Karışım jöle etkisi yapıyor. Saçınızı istediğiniz gibi şekillendirin. 'Benim saçım çok çabuk yağlanıyor' diyenler denesin.


2. Bir tutam biberiye,1 tutam ısırgan otu,1 tutam naneyi çay gibi demleyin ve daha sonra süzün. Karışımın içine biraz limon sıktıktan sonra saç diplerine sürün. 1 saat kadar bekleyip yıkayın. Bu yöntemi hergün 1 kere uygulayın.

Detoks İçeceği Nasıl Hazırlanır

Toksin Atıcı Detoks

Detoks İçeceği
Tarifi:
Sütü yoğurtla kestirin. Bir litre süte iki yemek kaşığı yoğurt ekleyip veya limon sıkıp sütü ocağa koyun. Süt kesilene kadar bekleyin. İçinde lor birikecek onları alın. Kalan suyu blender'a koyun. İçine bir avuç dereotu ve maydanoz atın (maydanoz ve dereotunu yıkayıp iyice süzdürdükten sonra kurutup öyle koyun). Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Ortaya hoş bir lezzet çıkacak. 1-2 gün dolapta saklayabilirsiniz. Süt kesiği çok yararlı bir gıdadır. İçinde B6 ve B12  vitaminleri var. Kokteylin içindeki mineraller detoks etkisi yaparak vücudu bütün toksinlerden arındıracaktır...

Yıpranmış Mat Saçlar İçin KESİN ÇÖZÜM

Saçların parlak olması için
Tarifi: Bir dilim kuru ekmeğin üzerine, bir bardak sıcak su dökün. Eğer saçınız yağlı ise bir çay kaşığı, kuru ise bir tatlı kaşığı ayçiçek yağı ilave edin. 10-15 dakika sonra tülbent yardımıyla karışımı sıkıp özünü çıkartın. Bu malzemeyi şişeye doldurun.
 Haftada bir veya iki kez saçınıza şöyle uygulayacaksınız: Bitkisel şampuanla ön yıkama yapın. Saçın kiri, tozu gitsin, gözenekleri açılsın. Elinize bir tatlı kaşığı kadar bu karışımdan dökün ve iyice masaj yapın. 10-15 dakika kalsın. Sonrasında duş alın, duştan çıkmaya yakın tekrar ikinci kez saçınızı şampuanlayın. Bu tarif hem dökülmeyi önlüyor, hem saçı besliyor hem de telini kalınlaştırarak kırılmayı önlüyor, özellikle de boyalı saçlar için çok ideal bir yöntem. Hem erkekler hem kadınlar kullanabilir.