6 Mayıs 2013 Pazartesi

Bebeklerde Kabızlık İçin KESİN ÇÖZÜM

Bebeklerde kabızlık çok zor durumdur. Bunu atlatabilmek için, bugüne kadar duymuş olduğumuz işe yarar bütün bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunları maddeler halinde sıralayacak olursak :
1. Kulak temizleme çubuğunu zeytinyağına batırıp popoya ucunu ittirerek içinde bir kaç defa çevirip çıkarın.
2. Sabundan küçük bir parça keserek popoya yerleştirin.
3. Kuru üzüm tanesinin içini dışa çevirip yine kulak temizleme çubuğuna takıp popoya ittirin ve çubuğu geri çıkarın.
4. Kuru kayısı yedirip üstüne ılık su içirin.
5. Kuru kayısıyla siyah kuru erik kaynatıp posasıyla birlikte içirin.
6. Yedireceğiniz herşeye biraz zeytinyağı gezdirip öyle yedirip, içirin.

Bu konuyla ilgili en çok faydası olan duyumlarımı sıraladım, başka bilgiler edinirsek onları da daha sonra ilave ederiz.

Asitli ve Gazlı İçeceklerin Zararları

Yararlı Sağlık Bilgileri
Kola İnsana Neler Yapıyor Neler!

Kola ve gazlı içecekler tepeden tırnağa kadar her organı vuruyor. Bu asitli tutkudan vazgeçmek istemeyenleri, ileriki yaşlarda ölümcül hastalıklar bekliyor...

Sağlıksız olduğu hemen herkes tarafından bilinen kola ve gazlı içeceklerin zararları say say bitmiyor. Uzmanların 'uzak durun' uyarılarına rağmen bu asitli tutkudan vazgeçemeyenlerin haberimizi dikkatli okuması gerekiyor. Çünkü, kola ve gazlı içecekler tepeden tırnağa kadar hemen her organımıza zarar veriyor. Yapılan son araştırmalara göre; bu içecekler, beynimizden dişlerimize, kalbimizden üreme organlarımıza kadar bütün vücudumuzu vuruyor.

DİYETİ DE ZARARLI

ABD'li uzmanlar da 10 yıl süren araştırmaları sonunda çarpıcı verilere ulaştı. Yaşları 50 ila 70 arasında değişen 265 bin erkek ve kadın üzerinde yapılan geniş çaplı araştırmada; kola ve gazlı içecek tüketenlerin sağlık durumlarına bakıldı. Buna göre kolalı içeceklerden günde 4 kutudan fazla içenlerde, içmeyenlere göre yüzde 30 daha fazla depresyon gözlendi. Diyet içeceklerde de risk yüksek çıktı.

KANSERE DAVETİYE

Araştırmacı Honglei Chen, aynı araştırmada günde 10 findan kahve içenlerin içmeyenlere göre sadece yüzde 10'unda depresyon belirtilerinin görüldüğünü söyledi. Kolalı içeceklerdeki şekerin kalp krizi, diyabet, kilo alma, kemik erimesi ve pankreas kanserine de yol açtığı ifade edildi.

HER YUDUM RİSKLİ

Küçük-büyük birçok kişinin neredeyse her yemeğin yanında tükettiği kola; her içişte obez olma riskini 1.6 kat yükseltiyor

DİABETİ (ŞEKERİ) DÜŞÜRME YOLU !...

DİABETİ (ŞEKERİ) DÜŞÜRME YOLU !...
Bamyanın Faydaları
"Şeker Hastaları"nın dikkatine; şimdi vereceğim bu bilgiler Hollanda'dan gelen bir tavsiye. Öncelikle zararlı bir yöntem değil o yüzden denemekte fayda var çünkü

* Dilimler halinde doğradığınız bamyayı bir bardak su içine koyun. Sonra bardağın ağzını kapatın ve oda sıcaklığında gece boyunca bekletin. Daha sonra kahvaltıdan önce (aç karnına) dilimlenmiş bamyaları çıkararak suyu için. İki hafta boyunca tekrarlayacağınız bu işlem sonucu şeker seviyesinin düştüğünü göreceksiniz !...

Zararsız bir yöntem olduğu için şifa olsun temennisinde bulunurken, belki sizinde bir hastaya faydanız olur düşüncesiyle lütfen paylaşın diyorum ...!

Hazır Yoğurt Alırken Dikkat Edilecek Husus

YOĞURT ALIRKEN BU RAKAMLARA DİKKAT EDELİM..!

Yoğurt satın alırken sadece son kullanım tarihlerine bakıyorsanız, size bir uyarımız var
Yoğurt kapları tehlike mi saçıyor ? Aldığınız yoğurtların plastik kaplarındaki rakamlar size mesaj veriyor.

Yoğurt kabınızın altında 5 rakamı varsa içiniz rahat olsun ama hiçbir rakam yoksa sağlığınız tehlikede !

Marketlerden aldıkları yoğurtların plastik kaplarının altındaki işaretlerde rakam yazmadığının farkına varan tüketiciler sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle bu rakamların önemine dikkat çektiler.

Gelen şikayetler üzerine uzmanlar da “Plastik kapta bulunan yoğurtları almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor. ‘5’ rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır” diyerek hem firmaları hem de tüketicileri uyardı.

SADECE SON KULLANMA TARİHİNE BAKIYORSANIZ DİKKAT!

Tüketiciler şikayetlerini “Bir sağlık uzmanının uyarısı üzerine aldığım yoğurtun kabının altındaki işaretleri inceledim. Hepsinin bir anlamı varmış. Kabın altına veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. Benim yoğurt kabımda üçgen içinde rakam yoktu. Eğer ürünün altında hiçbir rakam yoksa aman dikkat almamaya dikkat ederim ama bugün aceleyle aldığım bir yoğurtta bu işaret yoktu. Sağlıklı plastik olması açısından bu işaretin içinde 5 rakamı yazmalıymış. Mesajımı okuduğunuzda, tercihiniz olan markanın kabının altına bir bakmanızı öneririm.” şeklinde dile getirerek uyardılar.

NELERE DİKKAT ETMELİ?

“Plastik türünün sağlığa zararlı olup olmadığını anlamak için numarasına bakın” diyen Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında şu uyarılarda bulundu:

“Tüketicilerin ve uzmanların plastik ürünlerin gıdada kullanımı hakkında verdikleri bilgiler gerçekten çok çarpıcı. Plastikler türlerine göre 1’den başlayarak 7’ye kadar numaralandırılıyor. Özellikle Herhangi bir plastik ürün ile sunulan gıdayı alırken ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Bağımsız ya da etrafında oklar olan bir üçgen içinde bu numarayı göreceksiniz. Eğer numara varsa kolay ama yoksa aman dikkat. Yoğurt kabıplarında üçgen içinde 5 rakamı vardır. 5 rakamı poliproplendir ve zararsızdır. 5 rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır. Zararsızdır. 3, 6 ve 7 no'lu plastiklerden uzak durulmalı. Bunlar zararlıdır. Yoğurt alırken kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın.”

Nasıl anlıyoruz?

Kabın altına veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan
bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. Benim yoğurt kabımda üçgen içinde 5 rakkamı vardı. 5 numara “polipropilen”dir, altında da zaten "PP" yazar.

DİKKAT! 3, 6 ve 7 yazanları almayın, “5” yazmalı...

Plastikte kanser tehlikesi... Hangi plastikler zararlı?
Plastikler türlerine göre sınıflandırılıyor. Bu türler 1’den 7’ye kadar numaralandırılıyor.
Özellikle 3, 6 ve 7 no’lu plastiklerden uzak durmak şart! O halde hangi plastik türünün zararlı olduğunu anlamak için öncelikle numarasına bakmak gerekiyor. Herhangi bir plastik ürün alırken ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Ya bağımsız, ya da etrafında oklar olan bir üçgen içinde bu numarayı görebilirsiniz. Eğer ürünün altında hiçbir rakam yoksa aman dikkat! Türkiye'de özellikle semt pazarlarında satılan ürünlerde yok! Numara varsa işiniz daha kolay.
Peki hangi numara, hangi üründe kullanılıyor? Hangileri zararlı, hangileri değil? İşte evde kullanılan plastikleri ayırmanız için üçgen içindeki numaralar hakkında bilmeniz gerekenler:

1. PET veya PETE Polietilen: Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır. Zararsızdır.

2. HDPE Yüksek yoğunluklu polietilen: Deterjan ambalajları ve pet süt şişesinde bulunur. Zararsızdır.

3. PVC Polivinil klorid: Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır. Zararlıdır!

4. LDPE Az yoğunluklu polietilen: Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur. Zararsızdır.

5. PP Poliproplen: Şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır. Zararsızdır.

6. PS Polistiren: Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir. Zararlıdır.

7. DİĞER: Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Zararlıdır.

3, 6 ve 7 numaralı plastik kaplar içinde ambalajlanmış gıdalardan uzak duralım!.


Eriğin Faydaları


Eriğin Faydaları
Erik genellikle ülkemizde taze olarak tüketilen bir meyvedir. Tıbbi olarak eriğin kurutulmuş meyveleri kullanılır. İdrar Söktürücü özelliğe sahiptir. Kuru Erikte bol miktarda A Vitamini, lif ve doğal bir yumuşatıcı olan isatin bulunur. Kuru Erik kabızlık için kullanılan en iyi ve en zararsız yumuşatıcılar dan birisidir. Erik kurt düşürücüdür.

Faydalı Bilgiler

Hangi meyve neye yarar, sağlık açısından meyvelerin önemi !