8 Nisan 2013 Pazartesi

Sinek Isırmalarına, Nasıra, Sivilcelere, Diz Ağrılarına ve Ayakkabı Parlatmaya Bitkisel Çözüm

Muz kabuğunun bilmediğimiz faydaları :

1- Muz kabuğunın içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişliğini alır
2- Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, bir kaşık kadar olduğunda nasırın üzerine koyun, üstünü sarın. Birkaç saat sonra açıp temiz su ile yıkayın. Ya da direk muz kabuğunu sarabilirsiniz nasırınıza.
3- Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz.
4- Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun
5- İçindeki potasiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabıcilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin.
     Hatta sadece diz ağrısı değil, bütün ağrıyan kısımlara masaj yaparak da kullanabilirsiniz.
Bu yöntemi bize gönderen sevgili okuyucumuz  Dilek Mürşide GEDİK hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyoruz.
     Dilek hanım bu uygulamayı gönderdiğinde sol elimde günlerdir geçmeyen, hatta gittikçe de şiddeti artan bir ağrı vardı hemen aynı gün denedim, muz kabuğunun iç yüzeyi ile ağrıyan yere 3-5 dakika kadar masaj yaptım. Sonuç muhteşem masaj bitmeden ağrı geçti inanın.

Mutfaktaki Balık Kokusuna Kesin Çözüm

Değerli okuyucularımızdan Dilek hanımın bir önerisi var: Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.


Mutfağa sinmiş balık kokusuna anında çözüm olacak bir bigi.. Balığınızı kızartırken ya da kızarttıktan sonra mutfakta bir kabın içerisine bir miktar su ve suyun içine bir miktar vernel koyup 10-15 dk. kaynatırsanız mutfağa ve eve sinmiş balık kokusu yok olacaktır. Ben kızartırken vernel kokmasını sevmediğim için balık kızartma işlemim bittikten sonra kaynatıyorum.

Saygılarımla,
Dilek Mürşide GEDİK

Değerli okuyucularımızdan Saadet hanımın da bu konuda bize güzel önerileri var. Kendisine teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

T.c. Saadet Büyükçaylı :BENDE TARÇIN KAYNATIYORUM.....BİRAZ SUDA ÇOK GÜZEL KOKUYOR VE BALIK KOKUSU KALMIYOR....TARÇIN YOKSA LİMON KABUĞUNU KÖZLETİN ODA AYNI SONUÇ....TÜPTE YAKABİLİRSİNİZ.......TEŞEKKÜRLER.......