8 Şubat 2013 Cuma

Cilt Yanıkları İçin Kesin Çözüm

Cildinizde herhangi bir sebeple ( kaynar su, kızgın yağ, sıcak cisimden dolayı) meydana gelen yanık yerin acısını dindirmek için acilen bir yumurta akı sürün. Yumurta akı kuruyana kadar acısı da geçmiş olur.
Çok değerli takipçilerimizden Hürrem Aydın hanımefendiden denenmiş bir çözüm. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz...

YUMURTA AKI VE YANIK
Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiş
Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.
...Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.
Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.
Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!
Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir. Ayrıca Bilindiği Üzere Yumurta Tüm Vücut Kırıklarında ve Vücutta Oluşan Kaza Sonrası Eziklerde' de kullanılmaktadır.