30 Ocak 2013 Çarşamba

İstenmeyen Tüylere Kökten Çözüm

Bayanlar tüyleri yok edici çözüm için 10 gr vazelin, 30 gr lanolin ve 25 gr kırlangıç otu özünü bir tencereye koyup, içinde su kaynamakta olan başka bir tencerenin üstüne oturtarak, buharın sıcaklığıyla erimesini (benmari usulü) sağlayın. Eridikten sonra 15 gr nişasta ekleyin, karıştırın, soğuyunca maske halinde yüzünüze sürüp, birkaç saat sonra sıcak suyla yıkayın. Bekletebildiğiniz kadar bekletin, oldukça etkili bir yöntemdir uyguladıktan sonra bunun sizde farkına varacaksınız zaten.
        Bu yöntemi istenmeyen tüylerin bulunduğu bütün bölgelerinize de uygulayabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yoktur.

Kansere Yakalanma Sebepleri ve Yakalanmamak İçin İpuçları


Yatmadan önce tüm fişleri çekin!

Karanlıkta Uyuyarak Kanserden Korunabilirsiniz.

Kanserin En Buyuk Düşmanı Uyku...

Gece 23.00 ila 03.00 arasında salgılanan ve vücudun savunma mekanizmasını güçlendirip, yaşlanmayı geciktiren bir hormon var: Melatonin. Ve sadece gece ve sadece teknolojinin bütün fişleri çekilince devreye giriyor.

Yani siz, ışığı söndürüp, TV'nizi kapamış olsanız da yetmiyor, fişlerini çıkarıp, mümkünse yattığınız odanın şalterini indirmeniz gerekiyor.

Melatonin beynimizde epifiz bezinden salınan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup vücudumuzun ritmini ayarlamaktır.

Melatonin hormonu özellikle üreme siklusunun düzenlenmesinde rol oynar.

Bunun haricinde melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi de vardır. Bu nedenle lösemi ve diğer kansere yakalananların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları istenmektedir.

Yapılan son araştırmalara göre hormonun yaşlanmayı geciktirici etkisi de vardır.

Bu hormon vücudumuzu protein ve yağların oksidan etkisinden korur, yani antioksidandır.
 Melatonin gece uyurken vücudu bir nevi tamir eder, Alzheimer başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyabileceği ve kanser üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilim adamlarınca ileri sürülmektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde melatoninin kanser üzerine önleyici bir etmen olduğu tespit edilmiştir.

Hücreleri yeniler, hücresel hasarlarda da onarım sağlar.

Melatonin hormonunun salındığı epifizdeki Pineolasit hücreleri ışığa duyarlıdır. Bu nedenledir ki ışık yayan etmenler (yani güneş, lamba, televizyon gibi her türlü ışık kaynağı) melatonin salınmasının azalmasına neden olur.

Melatonin hormonu kişiden kişiye değişse de en çok günün 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salınır. Maksimal salınım ise 23:00 ile 24:00 arasında gerçekleşir

Işık, melatonin üretimine engel olur; kısa süreli de olsa yeterli şiddette ise, ışığın varlığı melatonin salınımını baskılar.

Melatonin hormonu gece uyurken vücudu tamir eder. Kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere de bir tür kalkandır. Yapılan bilimsel çalışmalarda görülmüştür ki görme engellilerin kansere daha az yakalanmaktadır. Örneğin görme engelli bir kadında meme kanseri çok nadir görülmektedir.
 
 Düzenli ve yeterli bir melatonin salınımı için karanlık ortamda uyumak şarttır. Bu nedenle uyurken gece lambası da olsa ışıktan kaçınmak gerekir.

Vücudumuz güneşten beslendiği gibi karanlıktan da beslenir. Vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan melatonin hormonu, gece uyunulan saatlerde ve karanlıkta salgılanabilir.

Dünya Sağlık Örgütü, gece çalışmayı 'muhtemel kanserojen etkisi bulunanlar' listesine dahil etmiştir. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi ise gece aydınlatmalarının zararlarını anlatmak için hazırladığı raporda melatonin hormonunun önemini vurgulamıştır.


En kaliteli uyku 23.00-03.00 arasında olanıdır. Saat 23.00-24.00 ile 02.00 - 03.00 arasındaki uykuyu mutlaka uyuyun. Bu saatler arası uyku, sağlık ve iş performansı açısından önemlidir. Bunun için en geç 22:30’da uykuya başlamalıdır.

Zira kaliteli uykunun başlangıcı kabul edilen 23:00 derin uyku başlangıcıdır. Saat 23:00’de derin uykuya dalabilmek için en geç 22:30’da hatta 22::00’de uykuya başlamış olmasınız.

Gece lambası kullanmayın. Zorunlu ise solgun kırmızı ışıklı olanları tercih edin.

Televizyon karşısında uyuklama yapılırsa, televizyon kapatılmalı ve prizden fişi çekilmelidir.

Gece çalışmalarınızı mümkünse gündüze kaydırın.

Aynı saatlerde yatıp kalkmaya özen gösterin.

Yulaf, mısır, pirinç, arpa, zencefil, domates, muz, kivi, elma, vişne, lahana gibi melatoninden zengin besinler tüketin.

Garantisi Ve Faturası Kayıp Ürün Garantiden Nasıl Yararlanabilir

Garantisi Ve Faturası Kayıp Ürün Garanti Kapsamında mıdır?
 Bir ürün aldıysanız ve ürününüz garanti kapsamında iken arızalandıysa faturasını yada garanti belgesini kaybettiyseniz işiniz zor ama;

Öncelikle ürünü aldığınız firma çok bilinen tanınmış bir mağaza ise size ürünün seri numarası ile yardımcı olabilirler. Seri numarasını girerek ürünün garanti kapsamını görebilirler.

Ancak spot dükkanlardan birinden aldıysanız size hiç bir şekilde yardım etmezler. Bu aşamada da eğer ürünü kredi kartı ile aldıysanız ekstresi de ispatlamak için yeterlidir.