25 Ocak 2013 Cuma

Basur (hemoroid) Kesin Çözüm

Halk arasında  Basur dediğimiz hastalığın tıp dilindeki adı hemoroid'dir. Bu hastalık için Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan halkımızın söylediğine göre fıstık sakızı diye bilenen üründen az miktarda alıp nohut büyüklüğünde bir parça kopararak elinizde yuvarlayıp sabah akşam aç karnına yutmak ve bu sakızdan bir parça kopararak onuda hemoroidlerin üzerine sürmek suretiyle kısa zamanda basurdan kurtulmanın mümkün olduğunu söylediler.
Bir okuyucumuzun aylar önce yoruma yazdığı bu açıklamayı emin olmadığımız için kısa bir süre sonra yayından kaldırmıştık. Fakat, o yörede bulunan bir akrabamıza danıştıktan sonra bunun doğru olduğunu onaylaması üzerine yeniden yayınlamaya karar verdik. Fıstık sakızı heryerde satışı yapılan bir ürün olmadığı için, güneydoğu yöresinden getirtmeniz gerekiyor.
Bu ürünü kullananlar 10-15 gün gibi kısa bir sürede olumlu sonuç almışlar.

Basur (hemoroid ) için bir başka çözüm de :
On tane taze patlıcanın yeşil saplarını alıp iyice yıkadıktan sonra, on bardak suyla bir tenceye koyun, kaynamaya başlayınca altını hemen kısın, yarım saat kaynasın ve söndürün. Soğuyana kadar kapağını açmayın. Soğuduktan sonra suyunu bir kavanoza alarak,
     - 5 gün boyunca, Sabah aç karnına ve akşam yatarken yine acıkmış olarak bu sudan 1'er bardak için.     
     - Bu 5 gün süresince kuru ve soğuk yerlere basmayın ve oturmayın.
     - Bu 5 gün içerisinde: Domates, bulgur, turşu, sirke, acı biber ve çilek yemeyin.
     - Basurlu bölgeyi oldukça güzel temiz tutun ve bir parça pamuğu ardıç yağına batırıp bu bölgeye hergün sürün. Geçmiş olsun.

BASUR (HEMOROİD) İÇİN BİTKİSEL DESTEK

Düğün çiçeği, kavak merhemi ile birlikte basur (hemoroid) için verilmektedir. Haricen kullanılır, yani ağızdan alınmayacak, hasta bölgeye sürülerek kullanılacak.