13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kabarık Omlet Yapmanın Püf Noktası

 3 kat kabaran omlet tarifi
Siz 2 yumurta kırın herkes 6 yumurta zannetsin...
   Omletinizin kabarık olmasını istiyorsanız 1 çorba kaşığı suyla 1 çay kaşığı mısır ununu karıştırarak yumurtayla birlikte çırpın ve kızgın tavaya boşaltın. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

 Bir diğer yöntem ise;

2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
 


Sahana zeytinyağını koyup altını açın ve yağı ısıtın.Ayrı bir kâsede yumurta, nişasta, su ve tuzu iyice çırpın. Kızmaya başlayan yağın içine çırpılmış yumurtaları koyup, üzerine kapak kapatın.


   Yumurta sahanını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayın ve kapağı açın. Omletin altını üstüne çevirin, çevirdikten sonra daha fazla kabarmaya başlayacaktır.

   Ocaktan alıp dörde böldüğünüz yumurtayı bekletmeden servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder