19 Temmuz 2013 Cuma

Domates Nasıl Kurutulur

Domates Kurutmanın Püf Noktası

    1.   Bunun için kullanacağınız domatesler Linda ve Bursa denilen sivri etli cins domatesten kullanın çünkü  hem sert hem de içi sulu değil.
      
A) Domateslerin ezik çürük olmamasına özen gösterin bol suyla yıkayın. Domatesleri dörde bölün. (5 klilo domatese bu tuz ölçüsü iyi geldi) üzerine 1 avuç kaya tuzu (turşuluk kalın iri tuz) serpin karıştırın. 2 saat kadar kabın içinde bekletin sulansın. Tuzlu olması lazımki bozulmasın.
B) Büyük sini veya tepsiye resimde olduğu gibi sıralayıp güneşe koyun, mümkünse gece gündüz yerinden kaldırmayın. Ortalama 5 günde kuruyor. Tepsinin dibinde biriken suları almak kağıt havluyla sürekli kurulayın. Gece dışarıda bırakacak yerim yok derseniz eve alın ertesi gün tekrar çıkarın.
     2. İkinci bir yöntem de şu :
Eğer yeriniz müsait bahçeniz varsa çamaşır telini bahçenin güneş alan yerine kurun. Üzerine tülü yayın. Hazırladığınız domatesleri üzerine dizin sarkan tülü üzerine örtün alttan üstten hava alacağı için başında zaman geçirip saldığı suyu kurulamanız gerekmeyecek bu yöntem de denenmiş garantili yöntemlerden.
NOT: Kuruyan domateslerinizi bez torbaya alıp ağzını bağlayın ve uygun bir yere asın. Bir kısmını zeytinyağına yatırın. Uygun gördüğünüz her yerde kullanın. Yağı da salatalarınızda, et marinelerinizde  kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder