15 Mayıs 2013 Çarşamba

Diş Beyazlatmanın Püf Noktası

Çay, kahve ve sigaradan sararan dişlerinizin yeniden bembeyaz olması için haftada bir defa, diş fırçasına 1 çay kaşığı karbonat koyarak kuru kuruya iyice fırçalayın ve sonra normal diş macunu kullanarak fırçalayıp durulayın. Bakın göreceksiniz dişleriniz ışıl ışıl bembeyaz olacak ve bu uygulamayla dişlerde tartar yani kireç oluşumu da engellenmiş olacaktır.

Karbonatı bir küçük kaseye koyup, üzerine limon ve sirke damlatarak bu karışıma fırçanızı bandırıp bununla da fırçalayabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Peki usta herhangi bir zararı olurmu?

    YanıtlaSil
  2. yok yok kesinlikle olmaz, yıllardır yapıyoruz biz garanti ;)

    YanıtlaSil
  3. Haftada bir kere olması önemli mi zaman sabit olmak zorunda mı hergün yapıldığı zaman sorun teşkil eder mi ?

    YanıtlaSil
  4. hergün yapmaya gerek yok, hafta boyunca günde 2 kez diş macunuyla normal şekilde fırçalayın. Haftada bir defa bu uygulamayı yaparsanız hafta boyunca beyazlık devam ediyor zaten.

    YanıtlaSil
  5. beyler yanlız ben önermem.çünkü diş tabakalarını acayip aşındırıyor(diş minesini) yani aynı pas sökücü gibi.kullanacaksanız signal white now gibi bir şey kullanın gerçekten beyazlatıyor.özet; hiç yapmayın daha iyi.aşındırırsanız hassasiyet ortaya çıkabilir.paraya kıyıp şu signal,sensodyn,colgate,paradontax gibi bilindik markaların pahalı ürünlerini kullanın.neden pahalı ürünler derseniz 2-3 tl lik bu markaların diş macunuda olsa 7-8 tl lik yine bu markaların diş macunu olsa dağlar kadar içerik farkı var.ama karbonatı kullanmayın.

    YanıtlaSil
  6. Ben sahsen sensodyn F kullaniyorum ilkokuldan beridir dislerimde hassasiyet cikmisti doktorum onermisti ve onu kullanmaya basladiktan sonra dislerimdeki hassasiyet gitti yaklasik 9 yildir kullaniyorum dislerim daha guclu herkeze oneririm ozellikle klinik onayli dis macunlarini kullanin

    YanıtlaSil
  7. Karbonat ve tuzla fırçalamak dişleri beyazlatmaz. (DOĞRU)

    Karbonat ve tuz, iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.

    YanıtlaSil
  8. nasıl yani şimdi beyazlatır mı beyazlatmaz mı

    YanıtlaSil
  9. deneyin görün, biz o kadar söyledik, her kafadan bir ses çıktı, Yaklaşık 20 yıldır uyguluyorum, sigara, çay ve kahveden dolayı dişlerimde lekeler oluşmuyor çok memnunum, sizlere de tavsiye ettim, daha ne söyleyim :)

    YanıtlaSil
  10. BENDE YAPARDIM ARA SIRA AMA...LİMONDA DAMLATIRTIM ŞİMDİ YAPMIYORUM,, TAM OLARAK EMİN DEĞİLİM SAĞLIKLI OLDUĞUNA. ÇÜNKÜ KARBONAT TOZ BİR MADDE VE DİŞ YÜZEYİNİ ÇİZEBİLİR , DİŞ MİNESİNE ZARAR VEREBİLİR.. DİŞ MACUNUNDA BİLE ÇOK İNCE PARTÜKÜLLER VAR KARBONAT DAHA İRİ TENELİ OLUYOR YANİ...

    YanıtlaSil