15 Aralık 2012 Cumartesi

Salçanın Küflenmemesi İçin

Salça küflenmesin diye




Salçanın küflenmemesi için ilk aldığınızda üzerine bol miktarda sıvıyağ koyun. Yağ eksildikçe ilave edin ve buzdolabında saklayın. Kenarlarında kalmış kuru kısımları da arada bir havlu kağıtla temizleyin. Kesinlikle küflenmez.
Sık kullanmadığınız salça, yağ ve tuz koysanız da küflenmeye ve ekşimeye maruz kalır. O nedenle salçanızın büyük bir bölümünü buzlukta muhafaza edip, küçük bir bölümünü buzdolabında bulundurmanız daha yerinde bir davranış olur.
Bu konuda Papatya hanımın da bir önerisi var, kendisine sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

TC Papatya Sdcmr üstüne sofra tuzu koyuyorumm.. hafifcene kenarlarınada serpiştirin küflenme olayı azda olsa ortadan kalkıyor.

Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Kesin Çözüm

Bebeğin gaz sancısı nasıl geçer
Bebeğiniz gazı olunca çok ağlar, çünkü gaz sancısına yetişkinler bile dayanamaz. O nedenle bebeklerinizin gazını her beslemeden sonra mutlaka çıkarın. Gazını çıkarmayı unutursanız, o size sürekli ağlayarak hatırlatır :)
Böyle bir durumda, ona hemen 1 çay kaşığı kimyonu 1 çay kaşığı suyla karıştırıp içirin ve sırtını sıvazlayın. Yarım saate kalmaz sancısı geçer. Sürekli uyguladığımız  çok etkili bir yöntemdir, gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum !..
Bebeği emzirirken konuşmayın,  bir de memeyi veya biberonu ağzıyla tam olarak kavramasını sağlayın. Çünkü yarım ağızla emiyor olması onun hava yutmasına sebep olur ve aşırı sancıya sebep olur.

Eldeki mürekkep lekesi nasıl çıkar

Ellerinizdeki mürekkep lekelerini domates suyuyla ovarak çıkarabilirsiniz. Domatesi kesip iç kısmıyla lekeli yeri ovunuz.