11 Aralık 2012 Salı

Bilgisayar Bağımlılığından Kurtulmanın Püf Noktası

       Sigara gibi, alkol gibi bağımlık yapan son yılların vazgeçilmez unsuru bilgisayar... Hayatımızı kolaylaştırmak için icad edildi fakat, türlü maksatlarla kullnılmaya başlandı, Şimdi de neredeyse daha çocuk doğmadan odası hazırlanırken bilgisayarı da alınıp koyulacak. O duruma geldik yani. Çocuklarımızı ve  gençlerimizi bilgisayar başına bu kadar bağlayan şey nedir. Önce onu düşünmek lazım. Biz anne babaların çocukların yapacağı ödevlerde yetersiz kalması sonucu, öğretmenin verdiği ödevleri internetten araştıracam diyerek bilgisayar başına oturmalarıyla başladı herşey.''Ödevim bitti biraz da oyun oynayabilirmiyim anne'' diye sormalarıyla başladı. Dışarıda başına kötü bişey geleceğine hiç olmazsa burda gözümün önünde diye izin verdik kolayımıza geldi bizim de. Aslında oyun oynamak için hususi çocuklarımız için yapılmış parklar bahçeler ve kapalı mekanlar varken bilgisayar evimizin içinde diye biz de işin kolayına kaçtık biraz.
       Bugünün gençleri size sesleniyorum:
Biz anne baba olarak belki yetersiz kalmış olabiliriz, siz akıllı olun ve bilgisayardan yavaş yavaş kendinizi sıyırmaya bakın. Sosyal hayata uyum sağlayıp eski insanların tattığı mutlulukları tatmaya bakın. İnternete bağlanarak, dışardaki hayatı ve sorumluluklarınızı unutmayın. Oyun oynayarak ömür geçmez, bir de hayatın gerçekleri var. Bugünün işini bugün yapın ki yarın başka işler çıkınca ona hazır olun. İnterneti sosyal yaşam olarak değil, sadece ansiklopedi olarak düşünün. Arkadaşlarınızı camların arkasına değil yüzyüze görüşmeye çağırın. Çağın hastalığından kimse sizi kurtaramaz, taaa ki kendiniz isteyinceye kadar.
       İnternet bağımlısı olmadan çocuklarınızı sosyal hayata bağlayın, misafirliklere gidin, parklarda bahçelerde gezdirin, onlarla oyunlar oynayın, güzel ortamlar hazırlayın. Ailece bişeyler yapmanın keyfini yaşattırın, onları bilgisayar başına oturtarak işiniz kolaylaşıyor sanmayın. İlerde yetişkin birer genç olduklarında bilgisayardan kaldıramadığınız an çekeceğiniz zorluklar, nasıl bir hata yaptığınızı size göstermeye yetecek. Ama iş işten geçmiş olabilir. Yeniden sosyal hayata bağlanmaları için belki de psikolojik yardım almanız gerekecek.
       Şimdi, bize mesaj atan genç arkadaşıma şunu söylemek istiyorum, bilgisayar çok güzel vakit geçirmeye yarar. Hiç sıkılmadın belki, ama sorumluluklarının ne kadarını yerine getirebildin bu güne kadar, ailene ve arkadaşlarına ne kadar zaman ayırabildin ? Kendin için ne yapabildin, arkadaşlarını dışarda buluşmaya çağırdın da gelmediler mi ? Gençsin, okul bitti mi, iş buldun  mu ? Yuva kurmak için şartlarını uygun hale getirebildin mi ? Annene babana karşı evlatlık görevlerini hiç düşündün mü ?  Kaç defa bir parka gidip oturdun. Hısım akrabanla en son ne zaman oturup muhabbet ettin. Kardeşlerine onların istediği ilgiyi sevgiyi verebildin mi? Hiç sanmıyorum genç kardeşim. Bütün bunları yapabilseydin zaten bağımlılık denecek kadar oturmamış olurdun bilgisayarda. Bu işin ilacı yok. Madem kurtulmaya gönüllüsün, dışarda seni ne kadar ferah ne kadar zevkli ve mutluluk verici bir hayat beklediğini düşün yeter. Eskiden küçükler büyüklerden öğrenirdi herşeyi. Oysa şimdi büyükler küçüklerden öğreniyor. Neden acaba? Bilgisayar kullanmayı biz küçüklerden öğrenmedik mi ? Çocuğumuz bilgisayara oturup oyun oynarken, ona takdir eden gözlerle bakmadık mı ?
       O nedenle kendinize bir iyilik yapın hiç bir şeyi bağımlılık haline getirmeyin. Bilgisayar güzel şey, fakat yerinde kullanılırsa. Zamanınızın tamamını dış çevreye ayırmak gibi bişeydir. Sürekli bilgisayarda oturmak aile bireylerinden zevk almayıp başka kişilerle dostluk arayışına girmek isteyiştir. Ama şunu bilin ki hiç bir zaman başkalarının arkadaşlığı dostluğu aile bireylerinin ki kadar sağlam olmaz. Ailenizdeki insanlar, sizi kayıtsız şartsız, hiç bir karşılık beklemeden sever, düşünmeden tartmadan konuşun affeder.
       Son olarak şunları söylemek istiyorum. Ailenize, arkadaşlarınıza, hısım akrabanıza ve komşularınıza yeterince zaman ayırın. Onlarla hoş muhabbetler edip, ihtiyacı olduğunda yardım edin, hayat her zaman toz pembe gitmez. Şimdi bilgisayarla haşır neşir olup kimseyi düşünmezseniz, yarın öbür gün sağlığınız bozulduğunda veya başka bir sıkıntınız olduğunda size de yardım edecek kimse olmaz çevrenizde.
       Umarım bu naçizane fikirlerim başınızı ağrıtmaz. Hepinizi gerçekleri görmeye çağırıyorum. Püf noktaları olarak değil, bir arkadaşınız, bir dostunuz olarak.

       Çözüm olarak şunları yapmak gerekir :
Bağımlılıktan nasıl kurtulur?

Gençler, bilgisayar ve internet disinda da hobi gelistirmeleri için tesvik edilmeli. Kitap okuma alışkanlığı aileden örnek alınarak kazanılmalı.

Okul ve arkadas çevreleri hakkında bilgi almak üzere gençlerle sohbet etmeli, hoşlandığı, ilgi duydugu konuları, kaygı ve sorunlarını aile ile konuşması için teşvik edilmeli.

                                                                      Hoşça Kalın, Sevgiyle Kalın....



Cam kesmenin Kolay Yolu

Evde yada işyerinde cam kesmek istediğinizde;
Cam keserken zorlanmadan kesmek için, bir bez parçasını gaza batırıp, keseceğiniz yere sürün ve sonra elmasla kesin. Gaz elmasın kolay kesmesine yardımcı olur. Özellikle de eski camları kesmek oldukça zordur, keserken ufalanır. Bu yöntemle keserseniz, hiç zorlanmadan düzgün ve kolayca kesersiniz.
Elmasla cam kesmenin püf noktası

Göbek Eriten Bitki Çayı

Göbeklerinizde biriken yağları eritmek için hergün saatlerce uğraşmayın.
Hemen bir aktara gidip :
       100 gram ebegümeci
       100 gram mısır püskülü
       100 gram kiraz sapı
       100 gram papatya
       100 gram ada çayı
       100 gram yeşil çay
       100 gram sinameki
       100 gram rezene
       100 gram kabuk tarçın
       100 gram altınbaşak otu
Tarçın hariç olmak üzere, bütün bu bitkileri harman ederek karıştırın ve büyük bir kavanoza doldurun.
Her sabah aç karnına ve gece yatarken aç karnına (akşam yemeği erken yenecek) normal su bardağına yarım parça kabuk tarçın ve bu karışımdan bir tutam koyarak üzerini kaynar suyla doldurup küçük bir çay tabağıyla kapatın. 20 dakika dinlendirin ve için.
Herhangi bir tatlandırıcı kullanmak yok.
Günde 20-30 tane de mekik çekerek göbeğinizdeki yağ birikintisinden toplam 1 ayda kurtulun.
Yukarda verdiğimiz bütün bitkilerin daha birçok rahatsızlıklara iyi geldiğini söylememize gerek olduğunu düşünmüyorum. Hadi hanımlar doğum sonrası göbek yaptım diyenler. Bu fırsatı iyi değerlendirin.
Göbek toparlayıcı çay

Mekik çekmeden de bu özel çayla göbekleri eritmek tabii ki mümkün. Bir ay yerine 2-3 ayda eritirsiniz. Fakat mekik çekebilirseniz, hem çayla eriyen göbeğinizin sarkma riskini ortadan kaldırmış olursunuz hem de göbekten daha kısa sürede kurtulursunuz. Bu nedenle özellikle tavsiye ettik mekik konusunu.

Çivilerin Paslanmaması İçin Püf Noktası

Çivi ve raptiyelerin paslanmasını önlemek için, ahşap veya karton bir kutuya dolduracağınız çivi ve raptiyelerinizin üzerine yeteri kadar talaş tozu serpiştirin. Bu şekilde paslanmalarını önlemiş olursunuz.
Çivi ve raptiyeler paslanmasın diye püf noktası