10 Aralık 2012 Pazartesi

Buzun Şeffaf Olması İçin Püf Noktası

       Buzun şeffaf görüntüsü her zaman güzeldir. Fakat bunu nasıl başaracağız diye düşünmeyin. Sizin yerinize biz düşündük ve bir çözüm bulduk.
       Buzların daha canlı ve kristal görünümünde olmasını isterseniz, kaynatılmış soğutulmuş suyu kalıba dökün ve dondurun, bu kadar basit.
şeffaf buz nasıl yapılır 

Fakat şunu da hemen belirtmek istiyorum. Misafirleriniz için hazırladığınız meşrubatları kristal gibi parlayan pırıl pırıl buzlarla ikram etmek istersiniz ama kaynamış suda oksijen azalır. Bilmekte yarar var. Merakınız gitsin diye biz araştırıp yayınladık ama, mat renkli buz, oksijen yönünden daha zengindir.

Beyaz Eşyalardaki Çizikler Nasıl Kapatılır

       Buz dolaplarında oluşan çizikleri, otomobiller için piyasada satılan çizik kapatıcı kalemle gayet rahat kapatabilirsiniz.
        Bir diğer yöntem de beyaz eşyalardaki çizik lekeleri için özel olarak yapılmış Mirox Scratch Repair krem. Bir parça pamuğa bu kremden damlatıp çiziklerin üzerine sürüyorsunuz 5 saniye de kapanıyor.

Beyaz eşyalardaki çizikler için püf noktası

Aynadaki Siyah Lekeyi Geçirmenin Püf Noktası

Aynalarınızda rutubetten dolayı oluşan siyah lekeleri yok etmek için, arka yüzdeki lekenin çevresindeki parçaları soymadan, lekeli bozuk yere çok dikkat ederek saydam bir koli bantıyla, bir parça kalay kâğıdı yapıştırınız. Daha fazla bozmamak için kalay kâğıdını bir kez yapıştırdıktan sonra yerinden oynatmayınız. O nedenle ilk yapıştırmada çok dikkatli olunuz.


Taze Hurmanın Çabuk Olgunlaşması İçin Püf Noktası

       Taze hurma satın alırken olgun olmasını isteriz. Alıp eve geltirinceye kadar ezilir, Biraz sert olsun ezilmesin deriz, bu defa da olgunlaşmadan yiyemeyiz, ağzımızı buruşturur. Eskiden beri uygulana gelen bir yöntem, hurma üreticisinden tavsiye:
       Hurma alırken biraz sert alın, bir küçük karton kutuya yerleştirip aralarına birkaç elma sepiştirin. Çok çabuk olgunlaştırır dedi.
Hurmanın çabuk olgunlaşması için püf noktası


Süet Ayakkabıların Bakımı

Süet ayakkabı ve botlarınızı temizlerken kesinlikle bez kullanmamalısınız. Bezle silinen süet ayakkabılar, süet özelliğini yitirerek derileşir. Süet ayakkabılar kirlenince ilk önce kıl bir fırçayla aşağı doğru fırçalayıp, üzerine boya sürülür ve bir-iki dakika sonra, tekrar fırçayla bu defa yukarı doğru fırçalanır ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra da sünger bir zımpara ile zımparalanarak doğal görünümüne kavuşması sağlanır.

Değerli üyelerimizden Selma hanım da diyorki :
Selma Cakirli  Biz gazla silerdik parlardi, diyor. Parlamasını isterseniz bu şekilde temizleyebilirsiniz.
Selma hanıma da çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar gönderiyoruz.

Süet ayakkabı ve bot temizliği püf noktası

Yanık İçin Pratik Çözüm

Mutfak işlerinden dolayı küçük bir yerimiz yandığında üzerine hemen buzlukta bekletilmiş nemli bir sünger koymalıyız. Hem acısını alır hem de su toplanmasını önler.
       Basit yanıklarda ortadan kesilmiş bir patatesle yanan yeri hafifçe ovun.
       Yanan yeri soğuk süte batırın.
       Yanığınız büyük ve ciddiyse mutlaka bir doktora gidin.
yanık için ilk yardım

Tırnakları sertleştirmek için

Tırnaklarınız çok yumuşak ise, hemen en ufak bir darbede kırılıveriyorsa, uzatmak isteyip uzatamıyorsanız, bir kasenin içine yarım limon sıkıp aynı ölçekte sirke ilave edin ve 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı ekleyin. Ocakta hafif ılıtın ve içine parmak uçlarınızı batırıp 5 ila 8 dakika kadar bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın. İşte size istediğiniz sertlikte tırnak...Haftada bir kez uygulayabileceğiniz çok kolay bir tarif.
Bakımlı tırnak  püf noktası