6 Aralık 2012 Perşembe

FINDIK İÇİNİN FAYDALARI

Fındık hangi hastalıklara iyi gelir

Cildi güzelleştirir. Varis tedavisinde faydalıdır. Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır. Güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır. Böbrekteki kum ve taşları döker, böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur. Gelişme çağındaki çocukların gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık verilmelidir.
Yüksek tansiyondan prostata, kalp şikâyetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar birçok rahatsızlıkta fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir görev üstlenir. Yapılan pek çok araştırma, fındığın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını, içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendirdiğini, cinsiyet hormonlarını geliştirdiğini ve günlük yaşamda enerji verdiğini ortaya koyuyor.
Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100`ünü karşılıyor.
Son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, fındıkta bol miktarda bulunan beta-sitosterol maddesi, kolesterolü düşürmede ve kanser (kolon, prostat, göğüs) gibi pek çok hastalığı önlemede önemli bir rol oynayabiliyor.

CEVİZİN FAYDALARI

Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir
Kanda kolesterolün yükselmesini önler. Beynin çalışmasını güçlendirir. Çocukların okul performansları ve hatırlama gücünü artırmak için gereklidir. İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihinsel yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. Ceviz, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını göstermektedir. Kansızlığı önler.
        Şeker hastalıklarında kalp hastalığı riskini azaltır. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen ceviz potasyum bakımından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.

LEBLEBİNİN FAYDALARI

Leblebi nelere iyi gelir

Anne sütünü artırır. Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

BADEMİN FAYDALARI

Badem hangi hastalıklara iyi gelir

Sinirleri güçlendirir. Göğüs hastalıklarını önler. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Annelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
Badem yağı ayrıca müshil olarak da kullanılır. Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
Her gün 40 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Bulaşık Makinasındaki Kötü Kokular İçin Püf Noktası

       Tavuk, balık, et ve sakatat gibi zifirli yemekler yapıldığında bunların bulaşıklarını yıkamak da zor olur. İster elde yıkayın, isterseniz makinada yıkayın, normal bulaşık deterjanıyla bu kokulardan kolay kolay kurtulmak mümkün değildir.
       Halbu ki, makinaya deterjanı koyduktan sonra kapağı kapatmadan önce makinanın içine 1 kapak dolusu çamaşır suyu serpseniz, hem tabak ve bardaklarınız, hemde makinanız mis gibi kokar.
       Böylece bulaşık makinasındaki kötü kokuları yok etmek için değişik ambalajlarla satılan pahalı ürünlere para harcamaktan da kurtulursunuz. Makinanız her daim mis gibi hijyen kokar.
Bulaşık makinesi için koku giderici yöntem


Kalorifer Böceklerinden Kurtulmanın Püf Noktası

       Kalorifer böcekleri, kış geldiği zaman ortaya çıkarlar, yazın ortalarına kadar da devam ederler. Kalorifer böcekleri, tıpkı hamam böceğine benzerler. Çok fazla yumurta yapıp kısa sürede çoğalarak yayılırlar.      
       Geçenlerde işyerimizde bir kaç tane kalorifer böceği gördük ve bu yöntemi denedik ve kısa zamanda böcekler kayboldu. Şimdi sizlerle bunu paylaşmak istiyoruz.
       Evinizde yada işyerinizde kalorifer böceği gördüğünüz zaman hemen eczaneden  Asitborik alarak, kavanoz kapaklarına koyup herbirini kuytu yerlere yerleştiriniz. Bakın kısa zamanda bu haşerelerden nasıl kurtulduğunuza inanamayacaksınız.
       Asitborik, bu tür böcekleri bir daha gelmemek üzere kovuyormuş haberiniz olsun. Biz kurtulduk şimdi sıra sizde...
( Çocukların ulaşamayacağı yerlere, dolap altlarına ve arkalarına, yukarda da belitmiş olduğumuz gibi kuytu yerlere yerleştiriniz)