3 Aralık 2012 Pazartesi

Bacaklardaki Renkli veya Beyaz Benekler Nasıl Önlenir

       Kan pıhtılaşması olan kişilerde deride, kırmızı, mor veya beyaz benekler görünür. Uzun süre ayak üstü durulduğunda, otururken bacaklar aşağı doğru sarkıtıldığında bu benekler yoğun bir hal alır. Bacaklar iyice dinlendirildiği zaman benekler kaybolur. Bu durum kanın düzenli dolaşamadığının belirtisidir.
       Bu durumda en kolay yol bacakların iyice dinlendirilmesi, mümkünse yatar vaziyette durarak bacakların yükseğe uzatılması ve kan dolaşımını hızlandırmak için de günde 1 tane Aspirin, Coraspin Bebe Aspirini veya suda eritilerek içilen Dispril kullanılması en kolay çözümdür.
       Böylelikle, kalp damarlarının tıkanmamasına da özen gösterilmiş olur. Günde 1 tane Aspirin kalp ve damar hastalıkları uzmanlarının tavsiyesidir.
       Kan dolaşımını hızlandırmaya bitkisel çözüm olarak da her gün yeterli miktarda ebegümeci ve ısırgan otu ile hazırlayacağınız bitki çayı içebilirsiniz. Aktarınız size gereken ölçüleri verecektir.
       Kan dolaşımını hızlandırmanın diğer bir yolu da elle veya aletle masaj yapmaktır.
Özellikle sigara içenlerde bu beneklere daha sık rastlanmaktadır.

Kan dolaşımını hızlandırmanın püf noktası

       

Selülit İçin Kesin Çözüm

Selülitten kurtulmak isteyenler, hiç başka alternatifler aramayın, selülitiniz varsa sabah-öğle ve akşam aç karnına 2 tane salatalık yemeniz lazım. % 90 su içeren salatalık, kilo probleminizi ortadan kaldırırken, selülitlerinizi de azaltarak yok eder. Vücuttaki yağ dokularının toplanması demek olan selülitin çözümü işte bu kadar basit.
      Yürüyüş yapmak da selüliti çok kısa sürede yok ediyor. 3 ay sürekli olarak  yapıldı ve olumlu sonuç alındı.
selülite çözüm püf noktası


Ayaklardaki Karıncalanma HBS İçin Püf Noktası

     HUZURSUZ BACAK SENDROMU
      Eğer ayaklarınızda karıncalanma ve gıdıklanma (Huzursuz Bacak Sendromu) gibi sizi rahatsız ve huzursuz eden bir hastalığınız varsa, öncelikle bu hastalığa sebebiyet veren, onu tetikleyen başka bir rahatsızlığınız (artrit, anemi, demir eksikliği gibi) var mı ? Bir sağlık kuruluşuna gidip bunu tesbit etmeniz gerekmektedir. Eğer öyle ciddi bir durum  yok ise, soğuk veya ılık suyla ayakları yıkamak ve günde 1 tane bebe aspirini  içmek en güzel çözümdür.
       Bir de nemlendirici kremle masaj yapmak ve çay, kahve, sigara, alkol kullanmamak, yada bırakamıyorsanız, bunların zehrini azaltacak bişeyler kullanmak gerekir.Yatağa giderken aktif bir şekilde gitmek, uzun süre hareketsiz, aynı pozisyonda durmamak gerekir. Zihni sürekli çalıştırmak, yani zihin cimnastiği yapmak HBS hastalarına iyi gelecek uygulamalardır. Bunlara uyduktan sonra, halâ rahatsızlık hissediyorsanız doktorun vereceği ilacı kullanmalısınız.



Üşümeye Karşı Püf Noktası

Kış mevsiminde içinizi ısıtacak, soğuğa karşı direncinizi artıracak, enerji verecek en güzel çözüm ;
       2 ölçek tahinle 1 ölçek balı karıştırıp bir kavanoza koyun. Bu karışımdan hergün sabah-akşam 1 çorba kaşığı için ve ağzınızı 1 yudum suyla çalkalayıp yutun.
       Enerji içeceklerinin gelip geçici etkisi için onca para harcamayın.
İçinizi ısıtacak bir yöntem