1 Aralık 2012 Cumartesi

Yoğurt Çok Sulu İse Pratik Çözüm

Mantı, meze, alinazik gibi yemekler yaparken, ev yoğurdu ile yapacaksanız ve kıvamı istenilen yoğunlukta değilse, üzülmeyin. Yoğurdu istediğiniz kıvama getirecek kadar un ilave edebilirsiniz.
yoğurtlu yemekler yaparken püf nokta
Değerli üyemiz Selma hanımın da bu konuda bir püf noktası var, onu da sizlerle paylaşmak istiyoruz...
Selma Cakirli yogurdu bir tabaga koyun uzerine bir tane kagit pecete kapatin, pecete yogurdun suyunu emip, disari atiyor kisa surede yogurdunuz katilasiyor.

Vajinal Kaşıntı İçin Pratik Çözüm

Vajina, yani genital bölgenizde oluşan kaşıntıyı geçirmek için hemen en yakın eczaneye gidip Travogen krem alın ve genital bölgenizi ılık suyla yıkadıktan sonra iyice kurulayıp bu kremden sürün. Sürdüğünüz ilk andan itibaren rahatlarsınız ve 2 güne kadar da kaşıntıya sebep olan mantardan tamamen kurtulursunuz. Bu sorun için bizde bitkisel birkaç çözüm var, ama denemediğimiz için onları veremiyoruz.
Vajinal Kaşıntı için pratik çözüm
Değerli bir üyemizden gelen bir yeni çözümü daha sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Vajinal kaşıntılarda, halis zeytinyağını hafif ılıtıp bir pamukla koyarsaniz oda iyi geliyor, demiş. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sevgiler, saygılar...

Soğuk Algınlığı ve Balgam söktürücü püf noktası

       Okaliptüs, özellikle solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Öksürüğü keser, boğaz ve burun iltihaplarını giderir. İdrar yollarını temizler. Haricen deri üzerine sürülmek suretiyle antiseptik olarak da kullanılır. Okaliptüs yaprakları doğrudan doğruya kullanıldığı gibi okaliptüs yağının tıpta da bir çok alanda kullanıldığı bilinmektedir. İlaç olarak veya kaynatma ile buharı kullanılır.
       Yapraklar nefes darlığı, kabız ve balgam söktürücü olarak, haşere sokmalarına, her nevi ateşlenmeye, nezle, nevralji, bronşit, romatizma, şeker, üremi gibi hastalıklarda, yağ veya ekşitilerek sirke, toz sabun, macun ve pudra şeklinde kullanılır.
Hazırlanışı: Kaynamakta olan suya bir tutam okaliptüs yaprağı atın, 2-3 dakika kaynatın ve altını söndürüp başınıza bir havlu veya battaniye kapatarak uzun süre buharına yüzünüzü tutun, sık sık nefes alıp verin. Nefesi burnunuzdan alıp ağzınızdan vermeye çalışın. Balgam söktürücü olarak çok işinize yarayacaktır.
Okaliptüs, soğuk algınlığı, balgam söktürücü