27 Kasım 2012 Salı

Kuru Gıdaların Güveden Korunması İçin Püf Noktası

Mutfaktaki kuru gıda güvesinden, yada gıdaların böceklenmesinden zaman zaman hepimizin şikayetleri olur. Kuru gıdalarımızı böcek ve güveden korumak için, gıdaların konulduğu kutunun ya da kavanozun içine 2-3 diş sarımsak koymak gerekir. (Soymadan koyun)
Mutfaktaki kuru gıda güvesinden nasıl kurtuluruz

Arpacık Soğanın Pişerken Dağılmaması İçin Püf Noktası

Arpacık soğanın dağılmadan pişmesi için
Arpacık soğanıyla yemek yapmak istediğinizde, soğanların dağılmaması için, pişirmeden önce kabuğuyla birlikte kaynar suyun içine atıp 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra kabuğunu soyup kullanın.

Halınızın Üzerindeki Yanık ve Deliği Kapatmanın PÜF NOKTASI

Halılarınızın üzerinde sigaradan veya başka bir sebepten dolayı yanık veya delik varsa, yanan yeri zımpara kâğıdıyla ovun. Sonra yanan yerdeki desenin renginden halının başka bir yerinden cımbızla alacağınız havları elinizde yuvarlayarak iyi bir tutkalla zedeli yere yapıştırın ve üzerine ağır bişey koyarak kurumasını sağlayın.
Hafif yanıklarda, yanık yeri sadece kâğıt zımparayla 1-2 dakika zımparalamak yeterli olur. Gayet başarılı bir sonuç olacaktır.
Halı tamiri nasıl yapılır

Sütün Taşmaması İçin Püf Noktası

Sütün taşması nasıl önlenir.
  
  Süt taşması çok sık rastlanan bir sorun. Süt taştığında hem kaymağı gider, hemde ocak berbat olur.
       İşte böyle bir durumla karşılaşmamak için sütü kaynatacağınız tencereyi önce sütün tencereye yapışmasını önlemek için soğuk suyla çalkalamayı unutmayın. Sonra da sütü tencereye koyup, tencerenin kenarlarını kâğıt havluya biraz sıvıyağ damlatarak yağlayın. Kabaran köpüğü de kaşık yardımıyla ortaya toplayın.     
       Göreceksiniz sütünüz taşmadan kaynayacaktır. Tabii ki şuna da dikkat etmek lazım, bunu herkes biliyor ama yine de söyleyelim. Süt kaynamaya başlayınca altı kısılır. Zaten süt ilk kaynamaya başladığında taşma riski yüksek oluyor onu da kenarlara süreceğiniz sıvıyağ engelliyor.

Kredi Kartına Dair Püf Noktası


Bildiğiniz gibi kredi kartı kullanmı son yıllarda çok yaygın. Hemen herkes kullanıyor, fakat inceliklerini sorduğunuzda bilmeden kullananlarımız da var. Bazı küçük detaylardan haberdar olursak, kullanımı kolay bu kartlar, hayatımızı kolaylaştırır, fakat detaylardan haberimiz olmadan kullanmaya kalkarsak da bazen öyle olurki, hayatımız zindana dönebilir. Limiti ne olursa olsun, artık sokaklarda, kaldırımlarda her yerde kredi kartı dağıtıyolar, ona da sözümüz yok, istemeyen almasın. Ama hayat şartları öyle ağır ki, en ufak bir yanlışta, ummadığımız sıkıntılara düşebiliyoruz.
Kredi Kartı Nasıl Kullanılır.
       Vatandaş, hesap kesim tarihini öğrenmiş artık, faiz binmeden kullanmayı biliyoruz. Peki soruyorum, kartlarınıza şifre koyarken, nelere dikkat ediyorsunuz. İşte burda bu konuyu anlatmak istiyorum. Kredi kartından canı yanan çok sayıda insan var.
       Maaş günü geldi, ATM ye kartı taktınız, yanınıza kötü niyetli biri yaklaşıp gir şifreni deyip, paranızı kendisi alıp kaçarsa diye hiç düşündünüz mü, bence düşünün. İnsan can korkusundan hiç sesini çıkaramaz bile, özellikle hanımlar, lütfen dikkat edin. Böyle bir durum benim başıma gelse nasıl davranırım diye bir düşünün. Zira bu tip olaylar çok kişinin başına geldi.
       Size önereceğimiz şeyi biz icat etmedik, ama adımız hayatın püf noktası ise burda buna da yer verilmesi gerekir diye düşündük.
       Böyle bir olayın sizin tarafınızdan yaşanmaması için, şunlara dikkat etmek gerekiyor. Kartınıza şifre belirlerken, 4 rakamın da aynı olmaması, bir de düzden okunduğunda farklı bir sayı, tersten okunduğunda farklı bir sayı oluşturması gerekmektedir.
Örnek vermek gerekirse, 1111 ya da 8888 gibi düzden ve tersten okunduğunda sayının değeri aynı
                        Birde       8998 veya 9009  gibi düzden ve tersten okunduğunda sayının değeri yine aynı
 İşte böyle şifreler bir gün sizi zor durumda bırakabilir. Neden mi ???
 Şimdi bakın, Uzman bankacıların açıklamasına göre, diyorlar ki; Öyle bir olay başınıza geldiğinde, size şifrenizi girmenizi söylerlerse, hiç sesinizi çıkarmadan şifrenizi sondan başa doğru yavaş yavaş girin ki, sistem sizin zor durumda olduğunuzu kart numaranızdan ve şifrenin ters girilmesinden anlayıp hangi ATM de iseniz oraya güvenlik göndererek size yardımcı olunuyor.
       Fakat şifreniz tersten ve düzden okunduğunda, yukardaki örneklerde olduğu gibi ters-düz  aynı sayı çıkan bir şifre ise o zaman sistem size yardım edemez çünkü ters mi girdiniz, düzmü belli olmaz.
        O nedenle kartınıza şifre seçerken, 4567 olarak belirlediğiniz şifreyi başınıza yukarda bahsettiğimiz gibi bir olay gelecek olursa,7654  olarak gireceksiniz. Güvenliğiniz açısından, kötü niyetli insanların zorbalıkla size para çektirip alıp kaçmasından korunmak için lütfen bu konuya dikkat edin. Yakalansınlar. Bizden söylemesi....



    

Sıkışan Vidayı Çıkarmanın Püf Noktası

Sıkışan veya paslanan vidaları çıkarmak oldukça zordur. Vidayı kolayca çıkarabilmek için, üzerine makina yağı veya oksijenli su damlatın, Yanınızda bunlar yoksa vidanın üzerine biraz kaynar su gezdirin. Onu da yapamam derseniz, o zaman tornavidanın ucunu kızdırıp vidanın ısınmasını sağlayın kolayca çıkacaktır.
Paslı veya sıkışmış vida nasıl açılır


Sucukların Küflenmemesi İçin Püf Noktası

Kış için kasaplarda özel olarak yaptırdığınız ya da evde özene bezene kendi yaptığınız o güzelim sucuklar küfleniyor diye üzülmeyin. Şu püf noktasına dikkat edin. Serin yere astığınız sucukların dışına arada bir kesilmiş limon sürerseniz, sucuklarınız küflenmeden durur.
Sucuk nasıl muhafaza edilir püf noktası


Söğüt Yaprağı ve Söğüt Kabuğu Ne İşe yarar

Aspirinin ana maddesi olan söğüt, egzema ve sedef hastalığına çok faydalıdır. 1 litre klorsuz suya 100 gram kurutulmuş söğüt yaprağı veya söğüt dalının kabuğunu koyup, 10 dakika kaynattıktan sonra 5 dakika dinlendirerek günde 2-3 bardak içerseniz sedef hastalığına iyi gelir. bu gibi deri hastalıklarında, hazırladığınız söğüt çayını içerek kullanabileceğiniz gibi dıştan sürerek de kullanabilirsiniz.
Söğütün taze yaprağını elinize alıp iki parmağınızın arasında ezip siğilin üzerine 10 dakika bastırarak etki ettirirseniz, olumlu sonuç alırsınız. Bunu bir kaç gün yapmaya devam edin.
Söğütün Faydaları


Perdelerin Kornejden Çıkmaması İçin

Perde takarken yan taraflarına çare bulalım
Perdeleri yıkayıp tekrar yerine takarken kenarlarına bekçi diye adlandırılan kilitli düğme takmazsak, sonraki günlerde perde açıp kapatırken, kenarlardan illa bir iki tanesi çıkar ve perde sarkmaya başlar. Düzgün duran perde insana huzur verirken, perdenin kornejden çıkmış ve o sarkmış hali  evi dağınık gösterir.

Tamam ama ya kilitli düğmeniz yoksa, o zaman elinize alacağınız şeffaf koli bantından ince bir parça kesip kornej oluklarının uçlarına yapıştırın. Bir daha siz istemedikçe perdeniz yerinden çıkmaz. Güvenle açıp kapatabilirsiniz.

Sirkenin Keskinliği Nasıl Giderilir

       Salatalara, turşulara, paçaya ve daha birçok yemeğe kullanılan sirke, ev işlerinde, ateş düşürmede her zaman elimizin altında bulundurmak zorunda olduğumuz vazgeçilmez bir nimettir.
       Bazı insanlar sirkenin keskin olmasından hoşlanır, bazıları da keskin sirkeden şikayet ederler. Sirkesinin keskin olduğunu söyleyenler için bir pratik yöntem olarak şunu öneriyoruz.
       Sirkenin keskin olmasını istemiyorsanız, kabuğu soyulmuş bir elmayı ortadan kesip sirke şişesinin içine atın bu şekilde bir gece bekletin. Çıkardıktan sonra hem sirkenizin keskinliği gitmiş olur hem de sirkeniz daha lezzetli olur.
       Özellikle de sirkeyi zayıflama aracı olarak kullananların çok işine yarayacak bu yöntem.


Sirkenin keskinliğini gidermek için püf noktası