25 Kasım 2012 Pazar

Arabadaki Kötü Kokular İçin Püf Noktası

Arabadaki sigara kokusu nasıl geçer

       Aracınızın içini güzelce süpürün, kül tablasını boşaltın. Sonra yarım kova suya bol miktarda halı şampuanı ilave edip bu suya batırılmış bir bezle aracın tavanlarını silin, sonra büyük bir bezi bu suya batırıp ıslattıktan sonra sıkıp koltukların üzerine örtün. Daha sonra elinize bir çubuk alıp bezin üstüne üstüne vurun. Koltuklarda ne kadar toz ve koku varsa bu beze yapışarak çıkar. Biliyorsunuz ki, tozu ve kokuyu en çok kumaş türü  (yani halı-perde ve koltuk gibi) şeyler çeker. O nedenle temizlikte en çok onlara ağırlık vermek gerekir.
       Başka bir tavsiye, aracın camlarını ve kapılarını kapatıp elinize sirkeyle veya vernelle doldurulmuş 2 tane tas alın ve bunların her birine birer tane elbezi koyup birini aracın ön tarafına, diğerini de arka tarafa yerleştirin. akşamdan sabah kadar böyle bekledikten sonra tasları arabadan alın ve havalandırın. sirke kokusuyla birlikte araçtaki kötü kokular da uçup gider.
       Diğer bir tavsiye de, buzdolabındaki kötü kokuları alması için özel bir sprey çıkmış. Araçtaki kötü kokuları da alıyormuş.

        

Öksürük Şurubunu Kendiniz Yapın

      Çocuklar ve yetişkinler için evde soğan şurubu yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzeme sadece soğan ve toz şeker. Bir tane kuru soğanı rendeleyerek üstüne yeteri kadar göz kararı toz şeker koyun ve karıştırın. Üzerine bir tülbent kapatarak soğuk yerde 48 saat boyunca bekletin. Son olarak da tülbentten süzerek geçirin ve dolapta saklayın.
       Evde, öksürüğe yakalanan olursa hemen hazır bulunur. Denenmiş bir şuruptur. gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Kullanırken biraz ılıtsanız iyi olur. Dolapta bekleyeceği için, soğuk soğuk kullanmayın.
Soğanlı öksürük şurubu nasıl yapılır püf noktası
Püf noktasının değerli üyelerinden Özlem hanımın da bizimle paylaşmak istediği bir çözümü var. Kendisine teşekkür ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz...

Özlem Orhan Aksoy 
Soğanı soymadan iyice yıkayıp kök ve çil bölümlerini biraz keseriz sonra bir bardağa oturtup üzerine biraz bal ekleriz 12 saatte bir- bir tatlı kaşığı kullanıp üzerine tekrar bal ekleriz buzdolabında saklanarak kullanılır bronşit hastalarına kırmızı soğan önerilir 2 günde bir yeni bir soğan kullanılırsa taze olarak daha iyi faydası olur. 





ÖKSÜRÜK ve SOĞUK ALGINLIĞI için SOĞAN KÜRÜ ! (denenmistir)
Kuru soğanı soyun,
soğanın üstünü daire şeklinde kesin ve bir kaç santim oyun,
üstünü oyduğunuz soğanın çukuruna bir kaşık şeker atıp 1 gün bekleyin
bekledikten sonra soğanın içinin sulandığını göreceksiniz.
Kaşıkla suyunu için.
Hastalığınızın geçtiğini göreceksiniz.(soğuk algınlığı ve öksürük için)

Veya: 1 sogani kalin halkalar seklinde kesin, bir kavanoza doldurun, üzerine 1-2 kasik bal gezdirin. 1 Gün bekledikten sonra günde 3 kez 1 kasik icin. Özellikle belirtmek isterim; çocuklar icin de çok iyi !!!!

Duvardaki Çatlakları Kapatmanın Püf Noktası

Duvarlarınızda meydana gelen çatlakları kendi imkanlarınızla kapatabilirsiniz. İşte size püf noktası:
       Duvar yada tavanlardaki çatlakları kapatmak için, beyaz tutkal ile karbonatı birbirine karıştırarak elde edeceğiniz macunu parmağınızın ucuyla bastırarak çatlak yerlere sürünüz. Renkli duvarların onarımında kullanacaksanız içine duvarın renginde bir miktar boya da ekleyin.
Duvar ve tavanlardaki çatlaklar nasıl kapatılır

Kolay Temizliğin Püf Noktası

       Elektrik süpürgesi yoksa veya bozuksa, halı ve koltuklarınızı temizlerken zorlanmayın. Bakın onun da püf noktası var.
       Evde temizlik yaparken, elinize bir büyük bez alıp kovada ıslatın ve sıkın. Halınızın yada koltuğunuzun üzerine serip küçük bir sopayla ve ya oklava ile bu ıslak bezin üstüne üstüne vurun. Halı ve koltuklardaki bütün toz ve pislikler bu beze yapışarak eşyalarınız tertemiz olurlar. ( ıslak bezi sık sık yıkayın)
Ev temizliğinde püf noktaları

Tabloların Düzgün Durması İçin Püf Noktası

       Eğer tablolarınız duvarda yamuk duruyorsa, sağa sola eğiliyorsa, bunu önlemek için, çerçevenin duvara değen yüzünün köşelerine küçük küçük keseceğiniz sünger parçalarından her köşeye bir tane yapıştırırsanız, tablolarınız eğilip bükülmeden duvarda dümdüz dururlar.
Duvar tabloları düz dursun diye ne yapılır

Sürahideki Kireç Lekesi İçin Püf Noktası

Mutfakta kullandığımız sürahiler sık sık kirlenir. Dip kısmı kir tuttuğu gibi bir de yan duvarlarında su damlası lekeleri olur. Dert etmeyin onun da çaresi var. Kir tutan sürahilerinizin içine bir avuç tuz biraz da sirke katarak sallayın, tertemiz olur.
Dibi kir tutan sürahiye başka bir çözümde, içine koyacağınız 1 fincan porçözle sallayıp sonra iyice yıkamaktır. Bakın  2 dakikada nasıl da pırıl pırıl parlayacak.
Sürahideki su lekeleri nasıl geçer püf noktası

Diş Ağrısına Acil ve Kesin Çözüm

Gece veya gündüz dişiniz ağrırsa, yapmanız gereken şu :
       Hemen biraz kuru çayı ezerek ufalayın ve içinin tütününü boşalttığınız sigaraya bu çay ufantısını doldurup ucunu yakın ve sigara içer gibi birkaç nefes çekin. Ağrınızı hemen dindirir.
Diş ağrısı nasıl geçer acil yardım
Değerli okuyucularımızdan Firdevs hanımın ve Papatya hanımın da bize birer önerisi var, kendilerine çok teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.
Firdevs Dik: iki diş sarımsağı biraz tuzla ezdikten sonra bir pamuğun üzerine ezilmiş sarımsağı koyun ve ağrıyan dişin üzerine bastırın .


TC Papatya Sdcmr yarım cevizi ateşte iice yakın ağıran dişin üstüne koyun iice ısırın diş ağrısı kalmıo eşim hep böle yapar faydasını gördü..

Çil Lekesine Kesin Çözüm

       Çil, aslında yüze hoş bir sempati kazandıran minik benekler, bunları yok etmeye uğraşmaya gerek bile yoktur, fakat, yüzünde çil bulunanlar, nedense bir an evvel onlardan kurtulmak isterler. Ne kadar sempatik göründüklerini söylesek de onlar bu karardan vazgeçmezler. O nedenle, ona da çözüm bulmaya çalıştık, eğer bu ilaç lekeleri geçirmezse, daha farklı yöntemler aramaya devam edeceğiz, İnşallah. Şimdi bunu bir denemenizi tavsiye ediyoruz.
        Çil lekesini yok etmek için, eczaneden cildinizin yapısına uygun oksijenli su alın. Kuru ciltler için %5, Normal ciltler için %10, Yağlı ciltler için %15, Aşırı yağlı ve sivilceli ciltler için %20 oranında oksijenli su aldıktan sonra bir miktar patates ununu 2 çorba kaşığı oksijenle sulandırıp macun haline getirin. Hazırlamış olduğunuz bu macunu göz ve dudak çevresi açık kalacak şekilde yüzünüze uygulayın. Maske kuruyana kadar yüzünüzde bekletip, kuruduktan sonra ılık limonlu suyla ıslatarak yumuşatın ve çıkarın. yüzünüzü iyice yıkayın ve havluyla kurulayıp zeytinyağı veya besleyici bir kremle masaj yapın.
        Bunu haftada bir kaç defa uygulayabilirsiniz. Lekelerdeki azalmayı farkedeceksiniz.
Bu konuda bir çözüm de Cansu hanımdan geldi kendisine sonsuz teşekkürler, sevgi ve saygılar...

 TC Cansu Acar
  • YÜZDEKİ ÇİLLERİM İÇİN AYNISEFA KREMİNİ KULLANMŞTIM YÜZÜMDE HEMEN HEMEN HİÇ ÇİL KALMADI AKTARDAN BULABİLİRSİNİZ BU KREMİ.
Çil Lekesi Nasıl Geçer

Baş Ağrısı Nasıl Geçer, Oruçluyken Baş Ağrısını Geçirmenin Yolu

     - Baş ağrısının türlü sebepleri vardır. Fakat gelip geçici bir ağrı mı acaba diye düşündüğümüzde doktora gitmeden önce evde kendi kendimize küçük çözümler üretmeye başlarız. İşte tam o sırada aklınızda bulunsun !!!
        Söğüt yaprağı bulundurun evinizde. Söğüt yaprağı ıhlamur gibi kaynatılarak balla tatlandırıp içilirse başağrısına birebir. Söğüt yaprağı ile yapılan bu çay stresin de en iyi ilacıdır.

       Şeker hastaları bal yerine kendi tatlandırıcılarından kullansınlar.

  - Bir diğer yöntem de birkaç kahve çekirdeğine limon sıkıp birer birer çiğneyip yutun. Başınızdaki ağrılar geçer.

Oruçluyken Baş Ağrısı Nasıl Geçer
Bu konuda Cansu hanımın bize gönderdiği çözüm kesin işinize yarayacaktır. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgiler gönderiyoruz.

 TC Cansu AcarNoroloji doktorunun bir tavsiyesini sizinle paylaşmak istiyorum eğer başınız ağrıyor ve o sırada ilaç içemiyorsanız yada oruçluysanız işaret parmağınızla burnunuzun sağ deliğini kapatarak 5 dakika boyunca burnunuzun sol deliğinden nefes alıp verin 5 dakika sonra ağrınızın hafiflediğini farkedeceksiniz demişti paylaşmak istedim belki birilerine yararı olur bu arada ben denedim işe yaradı...