24 Kasım 2012 Cumartesi

Arı Sokmasına Püf Noktaları

       Arı soktuğu zaman, şişer ve kaşınırız. İşte buna acil müdahale için birkaç pratik yöntem sunmak istiyorum. Öncelikle arı iğnesi görünüyorsa; cımbızla çekilerek çıkarılmalıdır. Sonra :
       1. Arı soktuğunda hiç zaman kaybetmeden elinize alacağınız bir parça pamuğu sirkeye batırıp sürerseniz, pansuman yapmış olursunuz. Yani bu uygulama hem şişliği alır, hemde acı çekmenizi önler.
       2.  Arı sokması biraz şiddetli ise, karbonatı biraz su ile karıştırıp lapa yaparak sürün.
       3. Arının soktuğu yere, kesilmiş kuru soğan bastırabilirsiniz.
       4. Arı sokmasında, bir parça pamuğa amonyak damlatıp sürebilirsiniz.
       5. Arı sokan yere sigara külü de bastırabilirsiniz.
       6. Eğer, birden çok arının saldırısına uğradıysanız, o zaman hemen bir sağlık kuruluşuna gitmenizi, ya da 112 acil servisten yardım istemenizi tavsiye ederiz.
       7. Bir de arı sokmasına alerjisi olanlar var, bu tip insanlar  bir tek arı soksa bile saldırıya uğramış gibi bütün vücudu kabarır ve mazallah nefes borusu da kapanabilir. Durum böyle olursa bilinci açık hastanın ağzına buz verilmelidir.
       8. Enfeksiyon riskine karşı sokulan yer sıkılmamalı ve çamur benzeri şeyler sürülmemelidir.
Arı soktuğunda neler yapılır
Bu konuda değerli okuyucularımızdan Ayşe Hanımın da bir önerisi var, onu da hemen sizlerle paylaşmak istiyoruz ve kendisine sevgilerimizi gönderiyoruz.
Ayşe Özyardımcı Yelkovan  saf alkol arı sokmasına bire bir, acı ve şişligi hemen sona erdiriyor.

SaÇ KıRıLmAsInA KaRşI PüF NoKtAsI

       Saçlarımız, bakımlarına çok fazla zaman ayıramadığımız fakat bir zarar gelmesini de istemediğimiz, görselliğimizin en önemli unsuru saçlarımız.
     
       Şimdi, saçlarınıza kırıkları yok oluncaya dek, her yıkamadan sonra 10 su bardağı suya 1 çay bardağı elma sirkesi katıp bununla masaj yaparsanız, kırıkları onarır, kırılmayı önler ve de müthiş bir parlaklık sağlar.  
       Bu uygulamadan sonra yıkama yapılmaz. O nedenle akşam yatmadan evvel uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Şunu da unutmayın, sirke kokusu hemen uçup gider. Bu da demek oluyor ki, gündüz de yapabilirsiniz.
Saçtaki kırıklar nasıl onarılır

Ateş Düşürücü Püf Noktası

       Bebeğinizin veya kendinizin ateşi yükseldiğinde doktora gitmeden evvel, hemen 1 bardak suya 2 çorba kaşığı sirke karıştırıp için, sonrada sirkeli bezle ateşlenen bölgelerinizi silin. ateşiniz normal şartlarda düşer. Eğer halâ düşmüyorsa, mutlaka daha ciddi bir rahatsızlığınız var demektir. O  zaman hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir.
Ateş düşürmenin püf noktası
       Biz, eskiden beri evlerde uygulanan ve bizzat kendi denemiş olduğumuz bu yöntemi sizlerle paylaştıktan sonra, bir uzman doktorun yaptığı açıklamayı okuduk, uzman doktorun dediğine göre: Baş ve göğüs bölgesinde kan dolaşımının hızı arttığı için bu gibi durumlarda soğuk su ve sirke uygulamasının damarları geçici olarak genişletip, ateşi düşürmekte ve kısa süre sonra ateşin tekrar yükseleceğini bildirmiş. Bu uygulamanın daha ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini söyleyen uzman doktor, ılık suya batırılmış bir sünger veya bezle ateşli bölgelerin silinmesinin daha doğru bir uygulama olacağını bildirmiş.
   Hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

Bacak Aralarındaki Sivilceler İçin Çözüm

       Bikini bölgesindeki ve bacak aralarındaki sivilceler için çok sayıda mesaj aldık ve sizler için cilt bakım uzmanına danıştık.
       Akşam yatmadan önce bacaklarınızı kuru fırça yada kese yardımıyla iyice ovun. Bu işleme 5-10 dakika devam edin. Sonra sıcak suyla yıkayıp eczaneden alınmış alkol ile ovun, sonra da bebe pudrasıyla masaj yapın.
       Bunu 1 kez yaptıktan sonra, her akşam yıkama, alkolle ovma ve pudrayla masaj yapma işlemleri tekrar edilecek. Sadece keseleme haftada bir kez olacak. Sonuçtan memnun kalacaksınız.
Bacak arasındaki sivilceler nasıl geçer
İsminin açıklanmasını istemeyen değerli bir üyemiz kendi uygulamış olduğu çözümü bizlerle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz.
Değerli üyemiz diyor ki : Benim de bacak aralarında çok sayıda sivilce ve siyah nokta vardı, muz kabuğunun iç yüzüyle hergün mutlaka ovdum 3-5 dakika masaj yaparak. Daha ilk uygulamada farkı gördüm ve bir süre devam ettim. Zamanla hepsi kayboldular. Tavsiye ediyorum, mutlaka herkes denesin ve farkı görsün, zaten çok basit.

Burkulma İçin Kesin Çözüm

       Elinizde, ayağınızda veya başka bir yerinizde meydana gelen burkulmalara ve jop şişiklerine karşı çok iyi gelecek ve evde hazırlanabilecek bir yöntem sunmak istiyorum sizlere.
       Burkulmalarda ağrı, morluk ve şişliklere karşı yapılacak olan işlem : Bir adet kuru soğan rendelenir ve üzerine biraz tuzla zeytin yağı ilave edilerek burkulan yere konulup üstü bir naylon ile kapatılırsa şişliği gider ve burkulan kısım kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Burkulmaya Ne İyi Gelir

Diken Çıkarmanın Püf Noktası

Elinize yada ayağınıza batan diken veya kıymığı kolayca çıkarabilmek için hemen üzerine mum damlatın. Elinizdeki kıymık ya da diken kuruyan mumla birlikte çıkıp gidecektir. Aklınızda bulunsun efendim. bizden söylemesi....
       Batan cisim metal veya cam parçası ise hemen doktora gidiniz.
Gülü seven dikenini nasıl çıkaracağını da düşünmeli

Bıçak Yarasına Kesin Çözüm

       Elinizi veya herhangi başka bir yerinizi bıçak keserse (kanayan yaraya), ilk yardım olarak yapacileceğiniz şey öncelikle kanayan yeri kalp hizasından yukarda tutmalı, sonra hijyen sağlanmalıdır. Temizlikte titiz davranmalıdır. Kesiğe sebep olan bıçak paslı ise antibiyotik ve tetanoz aşısı da yapılması lazım. Sonra kesilen yere sirke damlatabilirsiniz veya iyice yıkanmış bir dilim patates ya da tütün bastırabilirsiniz. Şimdi size kanamayı durduran çok ilginç bir yöntemden daha bahsetmek istiyorum. O da;
       Kuzu veya dana böbreğini ikiye bölüp iç kısmı yaranın üstüne bastırılırsa kanamanın duracağı söylenmekte. Kasapların çok sık kullandığı bu yöntemi sizlerle paylaşmak istedik, denemekte yarar var diye düşünüyoruz. En çok da mutfakta, hele de bıçaklar yeni bilendiyse alışana kadar elimizi kesebiliyoruz. Kurban keserken eli kesilenler. Aklınızda bulunsun.
      Bunların hiçbiriyle kanamayı durduramıyorsanız, fazla kan kaybetmeden, mutlaka 112 Acil servisi arayın veya yakında bir sağlık kuruluşu varsa oraya yetişin.Onlar size yardımcı olurlar.
Bıçak Kesiği Nasıl Geçer

İlginç bir yöntem de, değerli takipçilerimizden Refiye Kumru hanımefendiden geldi, kendisine çok çok teşekkür ediyoruz.
Refiye Kumru : zeytinyağı kanayan yaraya birebir, pamuğa dökün kanın üstüne bastırın,başkada bişey aramayın.
Değerli üyemiz Fatma Bulut diyorki....
Parmağımı bıçakkesti, kalp rahatsızlığımdan dolayı günlük kan sulandırıcı kullandığım için kanamayı durduramadım, 2.5 saat kanadı. Misafir telaşım vardı hastaneye de gidemedim. pamukla bantla sardım sarmaladım durumu idare ettim. Gelen misafirlerime bahsettim. Bana parmağımı toz şekere bastırırsam kanamanın duracağını söyledi. Hemen uyguladım anında geçti. Mucize gibi bişey....herkese tavsiye ederim....

Ankastre mutfaklardaki su lekesi için püf noktası

       Ankastre mutfaklarınızda, ankastre fırınlarınızda ne kadar silsem su lekesi kalıyor diyorsanız ;
Silme suyuna bir iki damla bebe yağı katmanızı tavsiye ediyoruz. Bu da bir okurumuzdan geldi, kendisine burdan sevgiler, saygılar gönderiyoruz. Deneyin mutlaka işinize yarar.
Ankastre mutfaktaki su lekesi nasıl çıkar

Kuruyan Ayakkabı Boyası İçin Püf Noktası

       Ayakkabılarınızı kendiniz boyamak istiyorsunuz.Bunun için de eve boya aldınız, ama sadece kendi ayakkabılarınızı boyadığınız için uzun süre kurumadan dayanmasını istiyorsunuz, haklısınız.
       Hiç dert etmeyin, aldığınız ayakkabı boyası kuruduysa üzerine birkaç damla gliserin damlatın ve oda ısısında bir gün bekletirseniz yumuşacık olur.
       Aklınızda bulunsun !
Ayakkabı Boyama püf noktası

Süt Artırmak İçin Püf Noktası

       Anne sütünü artırmak için taze dereotu kaynatıp suyunu içmek çok faydalıdır. Kabak tatlısı, Bulgur pilavı, kuru soğan ve hurma da sütü artıran yiyeceklerdir.
       Annelerin sütünün bol olması için aslında ilk önce huzura ihtiyaçları vardır. Tabi bir de hamilelik ve lohusalık döneminde iyi beslenmeleri gerekir. Süt sorunu genellikle hamilelik dönemini huzursuz ve mutsuz geçirmiş annelerde görülmektedir. Onun için yavrunuzu binbir zahmetle kucağınıza veren annelere mutlu ve huzurlu bir hamimelik dönemi geçirmeleri için yardımcı olunuz. Sütü kesilmesin, dolayısıyla bebeğiniz annesinin muhteşem sütüyle beslensin ve bağışıklık sistemi kazansın ki, doktor ve hastane kapılarında dolaşmayasınız.
       Unutmayın, çocuklarda beden ve ruh sağlığı anne karnındayken başlar. Ne kadar sağlıklı anne, o kadar sağlıklı bir bebek......
Anne sütünü artırmanın püf noktaları

Dar Ayakkabı Nasıl Genişler Püf Noktası

       Ayakkabılarınız ayaklarınızı sıkarsa, yada ödem oluşmasından dolayı her zaman ayağınıza olan ayakkabınız şimdi sıkıyorsa, o zaman ayakkabılarınızın içine 1 bardak saf alkol döküp iyice yedirin. Bu işlemden sonra ayakkabınızın derisi ayağınıza göre açılacaktır. Aynı işlemi kolonya ile de yapabilirsiniz. Biz denedik olumlu sonuç aldık...
 Bu konuda bir öneri de değerli takipçilerimizden Özkan beyden geldi. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

 Özkan Büyükdere : Dar ayakkabi ic astari ispirtoyla guzelce islatilitir bir gun bekletilir boylece ayakkabi olabildigince yumusar ve 4-5 saat kdr giyildikten sonra ayagin seklini kolayca alir buna ilave olarak ayakkabinin alindigi yere verilerek bir no bvuyuk kaliba alinir ve bir iki gun bekletilir buda kesin cozum olacaktir.... saygilar.
ayakkabı nasıl genişletilir
       
Bu konuda bir pratik çözüm de değerli üyemiz Devrim hanımdan geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz, sevgiler...

 Değerli üyemiz Devrim hanım diyor ki:

 Ayakkabı ayağınızı sıkıyorsa.... Ayakkabınızın içine deodorant sıkın.

Ütünün Çamaşıra Yapışması Nasıl Önlenir Püf Noktası

       Ütü yaparken, ütünün tabanının çamaşırlarınıza yapışmaması için, ütünün tabanını sirke ve tuz karışımına bandırılmış bezle silin. Bu işlemden sonra bir de ütünün sıcaklık ayarını kumaşın cinsine göre ayarlarsanız yapışmadığını görürsünüz.
Ütü Yaparken Yapışmaması İçin Ne Yapılır

Toprak Kaplar İçin Püf Noktaları

       Toprak tencerelerinizin içinde patates kabuklarını kaynatarak, kaptaki sararan kısımların eski haline  kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Toprak tencerelerin çatlaması ve dolayısıyla kırılması çok kolaydır. Bunu önlemek için, toprak tencerelerinizi kullanmadan önce dörtte üçünü sirkeli sicak suyla doldurup 1 gün 1 gece böylece bekletin ve soguk suyla iyice yıkayın. Daha sonra istediğiniz yemeği pişirin. Çatlama ya da kırılma olmaz.
       Ayrıca, eğer vejeteryan (etyemez) değilseniz, toprak tencereyi hiç kullanmadan evvel küçük bir parça kuyruk yağıyla birlikte mahalle fırınında ya da evdeki fırında fırınladıktan sonra kullanırsanız, bu kapta pişireceğiniz yemekler hem daha lezzetli olur hem de malzemenin dibe yapışmamasını sağlar.
Toprak Tencere

Kuş üzümü temizlemenin püf noktası

       Kuş üzümlerini ayıklamak için birer ikişer seçmenize hiç gerek yok. Kuş üzümlerini bir avuç unla ovuşturunuz ve iri delikli bir süzgece koyun,çöpler ve unlar alta dökülürken üzümlerinizin tertemiz olduğunu görürsünüz.
       Portakaldan iki kat daha fazla C vitamini içeren kuş üzümünde ala ve elastin denilen iki madde daha bulunmaktadır. Kuş üzümünde bulunan bu maddeler sayesinde bağışıklık sistemiz güçlenir, cildi güzelleştirir, kuş üzümünün yağı da yüksek tansiyon ve kolesterol tedavisinde kullanılır, bunu da burda belirtmek istedik.
       Üzümlerini kendisi yetiştirmiş veya evde kurutmayı tercih eden okurlarımızın işlerinde kolaylık olsun. 
Kuş Üzümünün faydaları


Çivi Delikleri Nasıl Kapatılır

  
   -Ahşap eşyalar üzerindeki çivi delikleri için; biraz nişasta, biraz nescafe ve biraz da su karıştırarak hazırlayacağınız hamurla kapatabilirsiniz. Eğer ahşap eşyanız beyaz ise o zaman nescafe koymanıza gerek yok.
     - Beyaz duvardaki çivi delikleri  için tuz ve alçı (veya alçı yoksa nişasta olabilir) karıştırarak kullanılır.
     - Boyalı, badanalı veya duvar kâğıdı kaplı duvarlardaki çivi delikleri ise duvarın rengine uygun bir mum boya çubuğu alıp, çubuğun ucunu bir kibrit alevinde hafif yumuşatarak deliğin içine gerektiği kadar sokulup, dışarda kalan fazlalık kesilir.
      Mum çubuğunu, yapı marketlerde bulabilirsiiniz. Fiyatı da uygun.
Mum boya