23 Kasım 2012 Cuma

Halıdaki Lekeler Nasıl Çıkar

 Halılardaki lekeleri çıkarmak için, bulaşık makinesinin parlatıcısıyla silmek çok başarılı sonuç verir.
Halı Temizliğinde Kolaylık
       İsminin açıklanmasını istemeyen bir okuyucumuzun denemiş olduğu ve herkese tavsiye ettiği bir çözüm, sizlerle paylaşmak istedik. Biz okuyucularımıza güveniyoruz ve kendi deneyimlerinizi bizimle paylaşmanızdan büyük zevk duyuyoruz.
       Sadece sağlık konusunda, emin olmadığımız, sağlığı tehlikeye atacak hiçbir şeyi yayınlamayız.

Zayıfladığımız Halde Neden Kilomuz Eksilmez

Zayıflamaya karar veririz, spor yapmaya başlarız. günlerce uğraşırız. Fakat tartıya çıktığımızda kilomuzda hiç bir değişiklik yoktur, epey zaman bu böyle devam eder. Hep merak ederiz ama, o kadar uğraştım neden kilom aynı diye.
       Bunun sebebini araştırdık ve bulduk. Vücudumuzda üç etken madde var elastinler, fibrolastinler ve kolojenler. Bunlar bizim spor yapmadığımız dönemlerde birbirlerine küsmüş gibi uzaklaşırlar. uzaklaşınca vücudun hacmi büyür, yani genişler. Aslında onlar birbirlerine değil bize küserler, hareketsiz durduğumuz için.
Daha sonra biz spor yapmaya başladığımızda, bunlar yavaş yavaş birbirleriyle barışıp yakınlaşırlar ve hatta spor yapmaya devam ettiğimiz zaman iyice kenetlenerek sımsıkı dururlar, o zaman da vücudumuz incecik bir görünüm alır. ancak ondan sonra spor yapmaya devam ettiğimizde yavaş yavaş kiloda eksilmeler olmaya başlar.
       Bu durumu hep merak edip dururduk, neden vücudum zayıfladı da kilom eksilmedi diye. İşte bu yüzdenmiş.
Zayıf görünmenin püf noktası
Ben zayıflayamam diyenler bir bilseler bu durumu hemen hareket etmeye başlayıp, elastinler, fibrolastinler ve kolojenleri birbiriyle barıştırıp, kısa zamanda forma kavuşurlar. Aslında şişman görünenlerin birçoğunda bu küsme durumu var vücutta, görünen genişliğin hepsi kilo değil.
      

Camların buz tutmaması için kesin çözüm

Kışın şiddetli soğuklarda camlarınızın buz tutmaması için bir kova suya yarım bardak alkol katın. Bu suya bastırılmış bir bezle camlarınızı silin. Camların buz tutmadığını göreceksiniz.
Cam silmenin kolay yolu

Brokolinin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Zayıflamak ve hazmı kolaylaştırmak için son yıllarda bol tüketilmeye başlayan brokolinin faydaları saymakla bitmiyor. Brokoli ömrü uzatan muhteşem bir sebzedir. Bol miktarda kalsiyum içerdiği ve bu yüzden kemik erimesine engel olduğu, mineral ve demir eksikliğini giderdiği, kadınlarda göğüs kanserini önlediği ve doğuştan bel kemiğindeki son omurun kapanmamış olmasını önlediği yapılan araştırmalarda ortaya çıkan faydaları.
Brokoli hangi hastalıklara iyi gelir

Nefes Darlığı, Astım ve Bronşit Hastaları

Boru Çiçeği, çan çiçeği de denilen bu bitkiyi aktardan alıp üzerinde yazan tarife göre kullananlar, nefes darlığı, astım ve bronşitten büyük ölçüde kurtulmaktadır.
Boru çiçeği hangi hastalıklara iyi gelir

Sedef, Kurdeşen ve Egzema Hastalarına Müjde

       Sirkeli 1 litre suya 250 gram kabuklu kırmızı pancarı koyup sabaha kadar bu suda bekletin. Sabahleyin bu sudan çıkarıp aldığınız pancarları kaynayan suyun içine atıp 3 dakika kaynatın ve altını söndürüp demlenmeye bırakın. 1 saat demlendikten sonra suyunu alın, bu suyu cam kavanoza koyup, buzdolabında saklayın. Bu sudan günde 3 kez 1'er bardak aç karnına için. Buna 21 gün devam edin. Farkı görün.
Kırmızı pancar nelere iyi gelir

Kadınlarda Dişiliği Koruyan yöntem

       Civan perçemi, kadınlarda ve erkeklerde uyarıcı bir etkiye sahiptir. Bütün yorgunluğa rağmen,  cinsel isteği artırır. Binbir yaprak otu ve Kandil Çiçeği olarak da bilinen Civan Perçeminin kullanılan kısmı yapraklı ve çiçekli dallarıdır. Çiçekler açılmadan dallar toplanır ve gölgede kurutulur. Civan perçemi, menopoz dönemine giren kadınlarda, dişiliğin azalmasına engel olur, civan perçemi kullanan kadınlar, menopoz dönemine girseler bile dişiliklerinden, kadınlık duygularından eksilme olmaz.
        Menopoz dönemi, zor bir dönemdir. Bolbol bitki çayı içerek hem dişiliğinizi korumuş hem de stresi azaltmış olursunuz. Civan perçemini, adaçayı, yeşilçay ve papatya ile karıştırarak demlerseniz, menopozun getireceği şişliğinizi ve kilo artışlarını da önlemiş olursunuz.
 Hazırlanışı : Bir su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı civan perçemi, 1 çay kaşığı yeşilçay, 1 çay kaşığı mayıs papatyası konularak ağzı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra süzülerek içilir. Günde 1 defa içmek yeterlidir.
       Kadın ve erkekte uyarıcı, kuvvet verici ve gaz söktürücüdür, antiseptik özelliğe sahiptir  ve aynı zamanda balgam söktürücüdür. Yaraları iyi edici özelliği de vardır. Basur (hemoroid) da sulu kısmı fitil olarak da kullanılır.

Civan Perçeminin Faydaları

Felç Olma Riskine Karşı

       Ispanağın çok faydalı bir sebze olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat nelere yaradığını belki tam olarak bilemeyebiliriz. O nedenle ıspanağın faydalarını şöyle sıralamak istiyorum.
       Ispanak, felç olmayı önlediği gibi, kansere, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona, göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili bir sebzedir. İçerdiği demir nedeniyle vücuda direnç kazandırır ve görme bozukluklarını ortadan kaldırır.
       Haftada 6 kez, birer porsiyon ıspanak yiyenlerin % 86 sında yaşlılıkta ortaya çıkan cilt lekelerinden ve görme bozukluklarından kurtulduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
Ispanağın Faydaları

YÜZ ve BOYUN KIRIŞIKLARINI GİDERMEK İÇİN

       Erkekler için söylüyorum, günde 2 havuç kolesterolü %10 oranında azaltır ve akciğer kanseri riskisini yarıya indirir.
       Kadınlarda ise, haftada 5 havuç tüketirse felç olma riskini % 68 oranında azaltır ve kalp enfarktüsü geçirme riskini azalttığı da bilinmektedir.
       Genel anlamda havuç, içerdiği Beta-Karotin ile kadın erkek her insanın gözlerindeki, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından korur ve çocuklarda bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Mide ve bağırsak kanamalırını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü artırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, ciltteki nem oranını dengeleyerek kurumasını önler.
       Beta-Karotin : Kansere neden olan serbest radikalleri durdurur. Cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilen bir maddedir.
Felç Olma Tehlikesine Karşı


BAŞ DÖNMESİNE HANGİ BİTKİ İYİ GELİR

       Fesleğen, baş dönmesini durdurduğu gibi, öksürüğü de keser. Ağız yaralarını tedavi eder. Fesleğen (reyhan) kokusu, tahta kurusu ve sivrisinek gibi haşeratların kaçmasına sebep olur.
Fesleğen (reyhan) faydaları


DOĞUMU KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN

       HURMA, mineral ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkilir. İçerdiği sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat daha fazla olduğunu söyleyen araştırmacılar, potasyumun beynimize daha fazla oksijen gitmesini sağladığını belirttiler.
       Düzenli olarak tüketilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan elma ve hurmanın kabuklarıyla birlikte yenilmesi tavsiye edilmektedir. İsrailli bilim adamları, kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu açıkladılar.
       Bunun yanısıra hurma, oksitosin hormonu içerdiği için, hamilelik döneminde düzenli olarak yenilmesinin doğumu kolaylaştırdığı, doğumda halsiz ve bitkin düşmemeye yardımcı olduğu, doğum sancısına karşı direnç kazandırmaya çok çok etkili olduğu, doğacak bebeğin daha sağlıklı doğduğu, doğum sonrasında hurma yemeye devam eden annelerin sütünün bol olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
      Kısacası doğum sancısını azalttığı söylenmektedir. Denemektan zarar gelmez. 
      Ayrıca hurma, şeker bakımından glikoz değil de fruktoz içerdiği için, kandaki şeker oranını hızla yükseltmemektedir. Bu nedenle şeker hastaları tarafından da rahatça kullanılmaktadır. Aşırı olmamak şartıyla.
Hz. Meryeme Doğumu Esnasında hurmadan haber verildi


Hz. Meryem'e, doğum sancısı çekerken, ölseydimde bu sancıyı çekmeseydim dediği anda, yanıbaşındaki hurmadan haber verildiği de söylenmektedir.