18 Kasım 2012 Pazar

Şeker Hastalığına Bitkisel Çözüm

Şeker hastalığına yakalandıysanız mutlaka doktora gidip onun vereceği diyet programını tedaviyi uygulamalısınız. Ancak bunların yanısıra, insan kendi kendinin doktoru olmalıdır denir ya, şeker hastaları sabah- öğle-akşam 3 er adet salatalık ve enginar yiyerek şekeri dengede tutabilirsiniz.
Ayrıca; aktardan mersin bitkisi alıp, suda 3-5 dakika kaynatın ve suyundan ağzınıza günde sadece 10 damla damlatın. Bu yöntem de şekeri dengelemeye birebirdir.


Behçet Hastalığına Bitkisel Çözüm

Behçet hastalığınız varsa, doktora gidip bunun tedavisini alın, fakat bunun yanısıra doktorları bile şoke eden harnup (Keçiboynuzu) pekmezini sabah-akşam 1 er çorba kaşığı mutlaka için. Harnup (Keçiboynuzu)'un birçok faydasının yanısıra behçet hastalığında da etkisi kanıtlanmıştır. Tüm hastalara geçmiş olsun dileklerimizle...
NOT: Behçet hastalığının yanısıra, aynı hastada şeker hastalığı da mevcut ise o zaman bunu kullanamaz...

Tokluk hissi veren yiyecekler

Beyaz leblebi,
Brokoli
Esmer pirinç
Kepekli makarna,
Katı yumurta,
Yulaf ezmesi,
Badem,
Elma,
Sardalya,
Dil peyniri,
Avokado,
Böğürtlen,
Tavuk, Balık
NOT: Şunu belirtmek isterim ki kızarmış patates çok çabuk acıktırır.

Tırnak Yeme Alışkanlığına En Güzel Çözüm

Tırnak Yeme alışkanlığına son
       Çocuklar ve aynı zamanda yetişkinler, bazen bilinçsizce hiç düşünmeden tırnaklarını dişleriyle koparırlar ve ortaya çıkan görüntüden de son derece rahatsız oldukları halde buna devam ederler. Tırnak yeme alışkanlığı estetik ve sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Özellikle de küçük çocuklar için sağlık açısından daha çok önem taşımaktadır. Çünkü bazen ayak tırnaklarına bile uzanıp, ayak tırnaklarını kemiren çocuklara rastlıyoruz.
         Çocuk bu, yapar. Fakat buna acilen bir çözüm bulmak da gerekir diye düşünüyoruz. Şimdi her yerde bu konuyla ilgili malzemeler satılmakta, fakat hangisi ne kadar işe yarıyor diye sorarsanız; pek caydırıcı olmadıklarını görüyoruz.
         Bir yakınımızın denediği ve bir kaç kişiye daha tavsiye edip olumlu sonuç aldığı bir yöntemi sizlere anlatmak istiyoruz. Emin olun en iyi sonucu bu şekilde aldılar, siz de deneyin kısa süre sonra yorumlarınızı paylaşalım. Tırnaklarını yiyen, kıran herkes çare bulmuş olsun.
       Çok basit ve çok etkili bu yöntem, tırnakların üstünü yara bantı veya koli bantıyla yapıştırarak kapatmak. Evet bu şekilde birkaç kişi bu rahatsızlıktan kurtuldu, şimdi sıra sizde. Geçmiş olsun.

Ödem Söktürücü İksir

       Vücudunuzda oluşan ödem için, sabah kahvaltısında ayıklayıp yıkadığınız ve kıyılmış olarak yiyebileceğiniz bir kâse maydanoz ile; gece yatarken içeceğiniz karışık bitki çayı bütün ödeminizi alır.
       Karışık Bitki Çayı
       Mısır püskülü, kiraz sapı, adaçayı, nane, yeşilçay, kabuk tarçın, melisa, yarım tane kabuklu limon, ekinezya, altınbaşak, civanperçemi, aslanpençesi, rezene.
Hepsini harmanlayıp karıştırın rondoda çekip kavanoza doldurun. Büyük bir bardağa iki tatlı kaşığı bitki koyup kaynar su ilave edin ağzını kapatıp yarım saat demlenmeye bırakın ve ılısın. Sonra için. Sabah kalktığınızda ödeminiz gitmiş olur. Soğuk algınlığına ve gribe karşı da direnci artırır. Bu çayı devamlı içenler, kolay kolay grip olmazlar.
       Not : Zayıflamak isteyenler bu bitki çayını sabah aç karnına bir de gece yatarken içerse, amacına ulaşır.
Hamile bayanlar da, maydanoz düşük tehlikesi yarattığı için sadece yukarda verdiğimiz karışık bitki çayını kullanacaklar.

Pişik İçin Pratik Çözüm

Pişiklere karışı pratik çözüm

       Bebeginizin poposu veya yazın sıcaktan kendi bacak aralarınızda oluşan pişiklere hemen zeytin yağı sürün pişikten eser kalmadığını göreceksiniz.
       Buda sevgili okurumuz Derya hanımın denemiş olduğu bir yöntemdir. Ona burdan sevgilerimizi gönderiyoruz.
       Bu yöntemden başka bir de ''pişik ve kızarıklıkları gidermek için'' başlıklı kaydımızı uygulayabilirsiniz.
pişik ve kızarıklıkları gidermek için kesin çözüm

Öksürük İçin Pratik Çözüm

Püf noktasının değerli üyelerinden Derya Anan Hanım'ın bizimle paylaşmış olduğu bu püf noktasını herkese tavsiye ediyoruz. Derya hanım üç çocuğunu da bu yöntemi uygulayarak büyütmüş bir anne. Siz de bir deneyin.
Eger bebeginiz öksürüyorsa ona bir kaşık ılıtılmış tahin yağı içirin, bakın nasılda öksürüğü geçiyor.
Derya hanımın önerisine ilaveten şunu söylemek istiyorum, akşam yatarken ayak altlarına wıcks sürmek de öksürüğü kesiyor. Her ikisini de birlikte uygulayın.
      İlk kullanımda %80 oranında iyileşme, ikinci kullanımda tamamen sağlık...
Bir çözüm de değerli üyemiz Papatya hanımdan geldi, kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Sevgiler saygılar :)
TC Papatya Sdcmr siyah turpu iice oyun altı çok az delik olacak içine 1 kaşık bal koyun, sabaha sızan balın suyunu için 2 içmede öksürük kalmıyor denedim anında kesti öksürüğümü...
       Bu konuda bir çözüm de değerli okuyucumuz Emine hanımdan geldi, kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoru.
Emine Kayın: 1 çorba kaşığı balla 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırarak yiyin. Bugün olmazsa yarına kesinlikle geçer garantili çözüm... 

Papatya hanımdan bir denenmiş çözüm daha geldi, kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz ...

TC Papatya Sdcmr
  • öksürük için bir şey daha sizlerle paylaşmak isterim ıhlamur zencefil(toz) tane karabiber ve limon kaynatın sonuç harika rahat bir uyku... denedim saygılar.