14 Kasım 2012 Çarşamba

Boyadan Yanmış Saça Bakım Maskesi

1 fincan zeytin yağını biraz ılıtıp içine 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı  menekşe yağı ve 1 yumurta ilave edip, iyice çırpın bunu saçınıza uygulayıp üstüne bone geçirin ve 30-45 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. 2-3 hafta içinde saçlarınız eski sağlığına kavuşur.

Sağlıklı Kilo Alabilmek İçin

* 2 kase büyüklüğündeki bir kaba sıcak süt (elinizi ne yaksın, ne yakmasın o sıcaklıkta) koyun
* İçine 15-20 adet bebe bisküvisi koyup eritin mama yapın
* 1 tatlı kaşığı da pekmez yada balla tadlandırın
*Bunu tam 3 ay aralıksız her akşam tok karnına ve yatmaya yakın yapın. 12'li paketlerde süt alın. 5 kg lik bebe biküsvileri bittikçe alın. Hiç ara vermeden yapın bunu. Ayda 4 kg. 3 ayda ortalama  10-12 kg alabilirisiniz. Artık onu siz kendinize göre ayarlarsınız. Kaç kilo almak istiyorsanız...

Saçkıran İçin Bitkisel Çözüm

       1 avuç çekilmiş fındık içi ya da ceviz içi, 1 su bardağı kadar su ile karıştırılır. Daha sonra bu karışım benmari usulü ile hafif ateşte 1,5 saat kaynatılıp süzülür. Saçkıran kürü saç diplerine ılık bir biçimde yedirilir ve 1 saat böylece beklenir.
       Saçkıran tedavisi kürü haftada 1 defa olmak üzere toplam 5 hafta boyunca uygulanmalıdır.
       Saçkıran için bitkisel tedaviye başlarken stres çayı uygulanması önerilir. Bunun için 2/3 oranında oğul otu ve 1/3 oranında karabaş otu karıştırılır ve çay demler gibi hazırlanarak günde 3 defa su bardağı kadar içilmelidir.
       Saçkıran bitkisel tedavisi için pelin otu bitkisini sirke ile kaynattıktan sonra başınızı bununla her gün yıkayabilirsiniz.

     Dökülen Saçları Tekrar Çıkarmak İçin Denenmiş ÇÖZÜM  

       Sarımsak ezilerek kına ve zeytinyağı ile karıştırıp merhem kıvamına ulaşmasını sağlayın. Elde edilen merhem saçkıran olan bölgelere sürün.

Bir çözüm de değerli takipçimiz Hürrem hanımdan geldi, kendisine çok teşekkür ediyor, sevgiler gönderiyoruz.
 Hurrem Aydin : Kafayi jiletle çiz sarmisagi yedir bak nasıl gelir saçlar :))
 Ama cok aciyo herkes dayanırmi bilmem. Bu işleme saçlar gelene kadar devam edeceksin kisiye göre değişir. 10-15 defa uygulamak gerekebilir.

İsmini vemek istemeyen bir okuyucumuz da kendi yöntemini bizimle paylaşmak istemiş.
Okuyucumuz diyor ki :
Ben de saçkıran oldu, bir çok ürün denedim, faydasını göremedim, her geçen gün saçlarım dökülmeye devam ediyodu, bir arkadaşıma rastladım ve beni o şekilde görünce, hemen dedi sarımsağı 2 ye böl ve zeytinyağıyla birlikte saçsız bölgelere sür, sürekli hergün, hatta günde bikaç defa sür dedi. Aynen dediği gibi yaptım ve 1 ayda tamamen kurtuldum. Anında dökülmeyi durdurduğu gibi saçlarım yeniden çıktı, şimdi saçkırandan eser yok. Tavsiye ediyorum arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun, saygılarımla...

Yine değerli üyelerimizden Şahin bey, uygulamış olduğu bir çözümü bizimle paylaşmak istedi. Kendisine çok teşekkür ediyor sevgi ve saygılar gönderiyoruz.


Şahin Şağ diyor ki :
meladayn diye bir ilaç var hiçbir zahmeti yok ve faydalı... evet denedim bana da bir prof önermişti bu ilacı ders olarakta vermiş içinde bitkisel yağlardan oluşan karışım bunu uyguladım ve tavsiye ettim ve halada tavsiye ediyorum.