13 Kasım 2012 Salı

Astım Kürü

Nefes Darlığı, Astım ve Alerjiye Bağlı Nefes darlığına karşı keçiboynuzu çayı
       Orta büyüklükteki altı yedi tane keçiboynuzunu önce soğuk su ile yıkayın. Sonra küçük küçük kırarak, kaynamakta olan yarım litre suyun içine atın. Hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzerek, sadece suyunu cam kavanoza doldurun.     Buzdolabında bu keçiboynuzu suyunu en fazla üç gün bekletebilirsiniz. Her üç günde bir, taze olarak keçiboynuzu kürünü hazırlamanız gerekir.
Kullanımı
       Büyüklerde hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bu kürden 1 çay bardağı içilir.
       Çocuklarda astım veya allerjiye bağlı nefes darlığı söz konusu ise, bu taktirde  sadece bir çay bardağı sabah kahvaltısı arasında içilecek. Akşam yemeklerinde içilmeyecek.


Giysilerdeki ruj lekesi nasıl çıkar

- Etere batırılmış bir pamukla silin ve bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Ancak bu işlemi yaparken ateşten uzak durmaya dikkat edin çünkü eter yanıcı bir maddedir.
- Ruj lekesinin üzerine sabun sürün, bir saat böyle beklettikten sonra yıkayın.
- Üzerine pamukla oksijenli su damlatıp ılık suyla durulayın.

Soğan Kokusu Elden Nasıl Çıkarılır

Soğan Kokusu Ellerden Nasil Çikartilir

Soğanla işiniz bitince elinize haşlanmış patates sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.

Ütünün Tabanı Ütülerken Kumaşa Yapışmasın Diye

Evdeki birçok mutfak ürünlerinin temizliğinde tuzun ve sirkenin büyük önem taşıdığını hepimiz gördük böylece.
Ütünüzün tabanını tuz ve sirkeyle silerseniz leke tutmasını ve çamaşıra yapışmasını önlemiş olursunuz.

Matlaşan çaydanlığı parlatmanın püf noktası !

Çaydanlığınızın zamanla matlaştığını görüp eskidi diye endişelenmeyin. Tekrar ışıl ışıl olabilmesi için size bir ip ucu, rengi matlaşan çaydanlıklarınızı tuzlu ve sirkeli suya batırdığınız süngerin keçeli kısmıyla ovunuz. Sonra da yıkayıp durulayınız.

Havluların Yumuşacık Olması İçin

Eski havlularınızı yumuşatabilmek için illa marketlerde satılan yumuşatıcılardan almanız gerekmez, yıkadıktan sonra bol miktarda mutfak tuzu dökülmüs sıcak suda bir saat bekletin. Havlularınızın ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.

Çaydanlığın Kireci Nasıl Çözülür

Çay makinesinin düğmesi neden düşer
Çay makinaları içi kireçlenince düğmesi otomatikman düşer, açarsınız yine düşer, bir türlü düğme yerinde durmaz. İşte bunun sebebi içinde biriken kireçlerdir. Çaycının kireci çözülünce düğmesi tekrar düşmez.

 İçi  kireçlenen çaydanlığa soydugunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatırsanız, kirecin kolayca çıktığını göreceksiniz. Bir başka yöntem ise kireç çözücü, limon tuzu ve sirke koyarak bir süre bekletmektir. 

Makinada Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları

Bulaşık makinasında yıkama yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır :
1. Tabak ve bardakları düzgün ve kendi bölmelerine koymak,
2. Çok sık yerleştirmemek gerekir, yani suyun tazyikli gelmesi durumunda bardakların ve tabakların hafif de olsa sallanıp birbirine çarpması uçlarının kırılmasına yol açar.
3. Bulaşıkları makinada birkaç gün kuru bekletip, sonra da su sıcaklığını yüksek tutmak ve deterjanı istenilenden fazla kullanmak tabakların ve bardakların çizilmesine neden olur. Bu sebeple, makinada bekleyen bulaşıkların nemli durmasını sağlamak amacıyla hem makinanın kapağını kapalı tutmak, hem de arada bir duşlama ön yıkama yapıp kurumamalrını sağlamak lazım. Böylece hem elektrik, hemde deterjan tasarrufu sağlamış ve tabaklarınızın da çizilmeden kenarları kırılmadan daha sağlıklı uzun süre kullanılmasını sağlamış olursunuz.