12 Kasım 2012 Pazartesi

Maydanozun Tazeliğini Uzun Süre Koruyabilmek İçin

Taze taze aldığınız maydanozlar, hemen çürüyecek diye üzülmeyin, maydanozların daha çok dayanabilmesi için şu pratik yöntemi uygulayabilirsiniz.
       Maydanozu ayıklayıp, güzelce yıkayın ve sonra içi soğuk su dolu kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Bu şekilde daha uzun süre tazeliğini korur.

Ergenlik Sivilceleri İçin Çözüm

       Kükürtlü sabunla sabah akşam yıkayın. böylece yüzünüz fazla yağdan arınacak ve temiz kalacak. 2-3 günde bir nane kompresi yapınız. Bir tutam naneyi bir litre suda kaynatarak yumuşak bir havluyu bu suya batırıp yüzünüzün dayanabileceği sıcaklıktaki bu havluyu soğuyuncaya kadar yüzünüze tutun. Bunu ard arda 2-3 kez yapın.
        Ayda bir defa da kompresten sonra eczaneden alabileceğiniz 50 gram parafini bir cezveye koyun, cezveyi bir tencerede kaynayan suyun içine oturtarak parafinin erimesini sağlayın. Parafin yüzünüzün dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde yumuşak bir fırça ile yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Göz ve ağız kısmınızı dışarda bırakan maskeyi 20 dakika yüzünüzde tutun. Sonra limonlu suya batırılmış pamukla ıslatarak tırnak uçlarınızla maskeyi çıkarınız. Daha sonra soğuk ve temiz bir suyla yüzünüzü yıkayınız. Yumuşak bir havluyla da hemen kurulayınız.

Ergenlik sivilceleri için bir diğer kesin çözüm de :

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 adet aspirin, 1 çay kaşığı oksijenli su.
Hazırlanışı: Kuru maya ve aspirini ezdikten sonra oksijenli suyla iyice karıştırın. Elde edilen karışımı sivilceli bölgelerinize 5 gün süreyle uygulayın. 20-30 dakika bekleme süresinin ardından ılık su ile cildinizi durulayın.

Eklem ağrılarına karşı ne yapmak lazım

Eklemlerinizin ağrısını hafifletmek için, büyük lahana yaprağını kaynar suya atıp 2-3 dakika sonra çıkarın, ağrıyan yerlere koyup üstünü bezle bağlayın sabaha kadar böyle dursun. Bakın göreceksiniz, çok işe yarayacak.

Bu konuda bir çözüm de değerli üyemiz Melek hanımdan geldi, kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar gönderiyoruz.

Melek Ceyda BENDE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM ÖNCELİKLE KALIN ELDİVEN GİYİP ISIRGAN OTU TOPLAYIN TOPLADIKTAN SONRA TEMİZLEYİN AYIKLAYIN HAŞLAYIN DİZİNİZE KOYUN KİŞİYE BAĞLI OLARAK ÇOK VARSA SABAHA KADAR DURSUN HAFİF DERSENİZ EN AZ Bİ SAAT SARIN ATIN