29 Ekim 2012 Pazartesi

İstenmeyen Tüylere Bitkisel Çözüm

Yıllardır, kadın erkek her insanda istenmeyen tüyler başlı başına bir sorundur. Bunun için uzmanlar birçok çözüm üretmişler, halâ da bunun üzerine araştırmalar yapılıyor.

Ağda, epilasyon, lazer, tüy dökücü kremler, hatta ağdanın acısını azaltmak için uyuşturucu kremler bile eczanelerde satılmakta. Fakat biraz masraflı işler bunlar. Ya canınıza zarar, ya da kesenize zarar.

Günümüzde insanlar hepsini deneyip tekrar eski günlerde kullanılan hamam otunu tercih etmeye başladılar. Bunun nedeni ise, hem bütçeyi sarsmıyor, hemde canınızı acıtmıyor. Tüylerinizi 3-4 dakika içerisinde temizleyip, bir daha uzun süre temiz dolaşmanızı sağlıyor. Unutmayın hiç bir yöntem tüy sorununu kökten çözmez. Reklam için aldatmaca konuşmalar yapılabiliyor.

Yukarda saydığımız yöntemlerden hangisini kullanırsanız kullanın, zaten zaman içerisinde tüyler azalarak gittikçe kaybolacaktır.

Aktardan alacağınız bir miktar hamam otunu evde suyla karıştırıp bulamaç haline getirin Çamur kıvamında olsun. Bunu istenmeyen tüylerin üzerine sürüp birkaç dakika bekletip yıkayın. Daha etkili olur düşüncesiyle önerilen süreden daha fazla bekletmeyin, çünkü cildi tahriş edebilir. Ne demişler azı karar, çoğu zarar.:)

Hanımlar bu yöntemi sakın yüzünüzde denemeyin. Çünkü yüz çok hassas olduğu için tahriş etme olasılığı da çok yüksek.