3 Ekim 2012 Çarşamba

Ergenlik Sivilceleri Nasıl Geçer

Kükürtlü sabunla sabah akşam yıkayın. böylece cildiniz fazla yağlarından arınıp sivilcelere karşı korunmuş olacaktır. Bir avuç naneyi 1 litre suda kaynatarak yumuşak ve hijyenik bir havluyu bu kaynamış karışıma batırıp (dayanabileceğiniz sıcaklıkta olsun) yüzünüze bastırıp havlu soğuyuncaya kadar yüzünüze tutun. Bunu ardarda 2-3 kez yapın. ayda 1 defa da eczaneden alacağınız 50 gram parafini bir cezveye koyun. Cezveyi bir tencerede kaynayan suyun içine oturtarak parafinin erimesini sağlayın. Parafin yüzünüzün dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde yumuşak bir fırça ile yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Göz ve ağız kısmınızı dışarda bırakan maskeyi 20 dakika yüzünüzde tutun. Sonra limonlu suya batırılmış pamukla ıslatın ve tırnak uçlarınızla maskeyi çıkartın. Daha sonra temiz soğuk su ile yüzünüzü yıkayın ve yumuşak bir havluyla hemen kurulayın.

Dudak Çatlaklarına Karşı Ne Yapmalıyız

Soğuk havada dudaklarınızı ıslatmayın. Kakao yağı sürün. Rujunuzun üzerine hint yağı sürerseniz dudaklarınız çatlamaz. Bir diğer yöntemde ayvanın çekirdeklerini suda eriyinceye kadar kaynatın ve yapışkan sıvıyı dudaklarınızdaki çatlaklara sürün. Çok iyi gelir.

Saçların Kepeklenmemesi İçin Ne Yapmalı

Kepeklenmeye karşı saçlarınızı bol su ile durulayın. Son durulama suyuna yarım fincan sirke, maydanoz ya da sarımsak suyu koyunuz. Bu suyla saçlarınızı haftada iki kez yıkayın. Tarağınızın ve fırçanızın temizliğine dikkat edin. Saçı kepeklenenler, şekerli ve nişastalı besinleri az yemeli, taze sebze ve meyveyi fazla tüketmeliler.


Saç kepeklenmesine karşı püf noktası

Saçların Kırılmaması İçin Ne Yapmalı

Saçların kırılması çok sık rastlanan bir problemdir. Bunun için saçlarımıza çok özen göstermeliyiz. saçlarımızı yıkamaya başlamadan önce kuru iken tarayarak tozlarının dökülmesini sağlamalıyız. Şampuanlarken masaj yaparak köpürtmeliyiz ve saç kremi sürmeden asla taramamalıyız. Tarama işemini yaparken de seyrek dişli bir tarak kullanmalıyız. Fazla şampuanın saç için zararlı olduğunu unutmayın. Sabah uyandığınızda, saçlarınızın fazla dolaşığını parmaklarınızla biraz açıp sonra tarakla taramaya başlayın ve haftada bir kez banyodan 1 saat önce badem yağı ile yağlayın, iyice masaj yaparak başınıza bone geçirin.
Saç kırılmasına pratik çözüm

Sararmış Tırnaklar İçin Kesin Çözüm

Sararmış tırnaklarınızı hergün 2-3 dakika karbonatlı suyla ovun, bu yöntem sararmadan önce önlem almak için de kullanılabilir.

Sararmış tırnaklarınızı beyazlatmak için yarım domatesin içine 1 çay kaşığı karbonat koyarak bir kaç dakika ovmanız çok iyi sonuç verir. Bu yöntemi de yeni uyguladık, tavsiye ediyoruz, çok memnun kalacaksınız.

Tırnakları Sertleştirmek İçin KESİN ÇÖZÜM

Bir limon kabuğunun dışıyla her gün 2 defa 5'er dakika tırnaklarınızı ovun, ya da limon kabuğunun dışından çıkaracağınız suyu hint yağı ile karıştırıp tırnaklarınızı bununla ovun. kalsiyumu bol gıdalar tüketin.
  
 Diğer bir yöntem de ; 1 çorba kaşığı karbonatı bir bardak ılık suda karıştırın ve tırnaklarınızı hergün bu suda 10 dakika bekletin. Haftada bir gün oje sürmeyerek tırnaklarınızı dinlendirin.