15 Aralık 2012 Cumartesi

Salçanın Küflenmemesi İçin

Salça küflenmesin diye




Salçanın küflenmemesi için ilk aldığınızda üzerine bol miktarda sıvıyağ koyun. Yağ eksildikçe ilave edin ve buzdolabında saklayın. Kenarlarında kalmış kuru kısımları da arada bir havlu kağıtla temizleyin. Kesinlikle küflenmez.
Sık kullanmadığınız salça, yağ ve tuz koysanız da küflenmeye ve ekşimeye maruz kalır. O nedenle salçanızın büyük bir bölümünü buzlukta muhafaza edip, küçük bir bölümünü buzdolabında bulundurmanız daha yerinde bir davranış olur.
Bu konuda Papatya hanımın da bir önerisi var, kendisine sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

TC Papatya Sdcmr üstüne sofra tuzu koyuyorumm.. hafifcene kenarlarınada serpiştirin küflenme olayı azda olsa ortadan kalkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder