22 Kasım 2012 Perşembe

Vitiligo İçin Bitkisel Kür

       Vitiligo'nun kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, büyük ölçüde genetik olduğu düşünülmektedir. Vitiligo tedavisinde doktorun verdiği ilaçlar kullanılmakla birlikte sorunu çözen bir bilesim henüz bulunamamıştır. Piyasada satılan ilaçlar ve bitkisel destekler genellikle hastalığın ilerlemesine engel olmaya yöneliktir.
       Vitiligo rahatsızlığına yakalanmış olanlar, öncelikle stresten uzak bir hayat sürdürmelidirler. Stres, vitiligo lekelerinin oluşumunu arttırır.
       Zerdeçal tozu, tereyağı ile hamur yapılarak içine birkaç damla gül suyu eklenir ve lekeli bölgelere sürülerek 30 dakika bekletildikten sonra banyo yapılır. Lekelerin boyutunu küçültmesi için düzenli olarak tekrarlanır. Zerdeçallı süt içmek ve aldığı gıdalara zencefil eklemek aynı oranda faydalıdır. Babchi tohumu olarak adlandirilan ve Hindistan’da yetistirilen Psoralea corylifolia isimli bitkinin tohumlarının zencefil ile tüketilmesinin vitiligo için çok yarar sağladığı bilinmektedir.
       Kahve, soğan, sarımsak ve en önemlisi de güneşten uzak durmalıdırlar. Dışarda işleri olsa bile güneşin çok kızgın olmadığı ikindi vakti veya sabah serinliğinde dışarı çıkmalıdırlar.
Vitiligoyu yavaşlatan bitkisel destek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder