26 Kasım 2012 Pazartesi

Kabızlığa Karşı Kesin Çözüm

Kabızlığı gidermek için, öncelikle hazmı kolaylaştıran yiyecekler yenilmeli.  Hazmı kolaylaştıracak ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayacak kabak, bamya, brokoli, kayısı, kavun, şeftali, yoğurt ve kefir gibi yiyeceklere ağırlık vermek gerekir. Yemeklerin yanında bol miktarda salata ve yoğurt yenmelidir.
       Yoğurtta bulunan probiyotik, barsaklar için çok yararlı olup, eğer yoğurt ve süt az tüketiyorsanız bu eksikliği de eczaneden alacağınız, probiyotik içeren multivitamin kapsülle giderebilirsiniz. Ancak bu şekilde kabızlıktan kurtulabilirsiniz.
       Not : Probiyotik içeren multivitamin kapsül alırken eczacınıza danışın.
Kabızlık için kuru kayısı kullanacaksanız gece yatmadan önce 5-6 tane kayısıyı çiğneyerek yutun ve üstüne 1 su bardağı ılık su için öyle yatın.
Değerli okuyucularım, bu tavsiyeler sağlığınız için son derece önemlidir. Bu şekilde sağlıklı beslenmeyen ve sonra ilerleyen yaşlarda kabızlığının şiddeti artan ve ameliyatla bağırsaklarını aldırmak zorunda kalan insanlar tanıyorum.Lütfen dikkat.
kabızlık için multivitaminli püf noktası
Değerli üyemiz Emine hanım diyor ki:
Emine Kayın : Kabızlığa karşı kesin çözüm olarak labada birebir. Labada hangi şekilde yenirse yensin kabızlığı anında giderir. İster çiğ olarak ister hafif haşlayarak, isterseniz de dolma sararak yenilebilir.

Kabızlığa Karşı Labada


2 yorum:

  1. kabızlık için sıcak bal şerbeti de çok etkilidir.Denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. peki, öneriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil