26 Ekim 2011 Çarşamba

Salamura Zeytin Nasıl Kurulur

    Salamura zeytin kurarken;
Ekşi olmasını isterseniz zeytinleri kırdıktan sonra hemen aynı gün tuzlu suyunu koyunuz. Yok eğer tatlı olmasını istiyosanız, o zaman zeytini kırdıktan sonra soğuk su dolu kavanoza koyup 3-4 gün bekletin ve hergün bu suyu değiştirin. Zeytinin acısı gidene kadar bunu yapın ve sonra tuzlu suya koyun. Bakın o zaman nasıl da tatlı olur.

Tencerelerin Dibi Tutmasın

Düdüklü tencerede veya normal tencerede yemek yaparken kaynamaya başlamadan kapağını kapatmayın. Kaynamadan kapatırsanız malzeme dibe çöker ve yapışır.

Baca Temizliği

Kış hazırlıklarının en zor yanı da tıkanmış baca ve soba borularını açmaktır. Bunun için en pratik yol, sobanın kapaklarını kapatıp yanan ateşin üzerine bir çorba kaşığı karbonat atmaktır. Borular ve baca delikleri böylece tertemiz olacaktır. Kolay gelsin.

Bu işlemi uygulamadan önce baca ve boruları temizlemek gerekiyor mu diye soran arkadaşlar için söylüyorum, hayır kesinlikle ön hazırlığa gerek yok...