8 Haziran 2011 Çarşamba

Yiyeceklerin Hormonlu Olduğu Nasıl Anlaşılır

Günümüzde meyve ve sebzeler, olgunlaşmadan toplanıp pazar ve marketlere getiriliyor. Bunların daha iyi olgunlaşması için bir kese kâğıdı içerisinde güneşte birkaç gün bekletilmesi gerekir. Eğer bu zaman içerisinde çürümüşse zaten hormonludur.
Hormonlu gıdaların püf noktası

Çukolata Sosunun Püf Noktası

Kekinizin veya diğer tatlılarınızın üzerine dökeceğiniz çikolata sosuna biraz tereyağını eriterek ekleyin. Kokusu ve kıvamı daha iyi olur.
çukolatalı pastalar için püf noktası

Çay Demlemenin Püf Noktaları

Kışın içimizi ısıtan çay pekçoğumuz için, vazgeçilmez bir içecek. İyi bir çay içmek için, demlik porselen, cam veya çelik olmalı, iyi su kullanılmalı, su aşırı derecede ve uzun süre kaynatılmamalıdır.Demlenme süresi ortalama 20 dakikadır.
        Bitki çayları da demleme süresi sonunda demlikten çıkarılmalıdır.
 Sallama çaylara önem vermeyin. Çay harmanının tozlu kısmını o küçücük paketlere koyuyorlar. Kolaylık olsun diye birçok insan bunları tercih etmek durumunda kalıyor. Ama mümkün olduğu kadar almamaya özen gösterin. Normal paket çaylar da bazen tozlu gibi olduğunda demliğe kuru çayı koyduktan sonra bunu sıcak suyla yıkayanlar var, bu uygulama çok yanlış. Çayı hiç yıkamayın demiyorum, yıkayın fakat, ta en başta ocağa çay suyu koyarken demliğe de çayı atıp soğuk suyla çalkalayıp süzün, alttaki su kaynayıncaya kadar demlik ısınsın. Kaynayan suyla da çayınızı demleyin bakın pırıl pırıl bir dem olacaktır.

Hazımsızlığa Karşı Ne Yapmak Lazım

Hazım zorluğu çekenlerin bol bol kuru kayısı yemeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte tarçın da hazmı kolaylaştırır. Akşam yatmadan önce 5-6 tane kayısı yiyip üstüne 1 bardak ılık su içmek probleminizi kesin çözer. Kabk tarçını kaynayan suda 20 dakika bekletip içmek de hazımsızlığa karşı faydalıdır.

Yemeğin Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmak Lazım

Sebze yemeklerinizin daha kolay pişmesi için, içerisine biraz karbonat koymanız etkili olacaktır.

Yemeğin Tuzu Neden Geç Konulur

Sebze ve et yemeklerini pişirirken önceden tuz koymayınız. Çünkü pişme süresi uzadığı gibi, sertleşerek nefasetini de kaybeder.

Fayans Araları Nasıl temizlenir

Bunun için herkes başka türlü çözüm üretiyor, Fakat porçözü saplı bir fırça yardımıyla heryere çarçabuk sürüp hemen ardından duru suyla silin. Ocağa yakın yerleri yağçözle de halledebilirsiniz.

Çok değerli üyelerimizden Devrim hanımdan yine çok işimize yarayacak bilgiler aldık. Tekrar teşekkürler.

Derz temizliğinde okuduğum kadarıyla sunu söylemeliyim. Tuz ruhu ve porçöz gibi temizleyiciler güzel sonuç verir fakatttt... bir süre sonra çok daha kötü sonuçlar doğuruyor. Çözüm olarak derz ilacı var. Açık deterjan satılan yerlerden alıyorum litresi 2,5 tl. yoğundur ve inanılmaz temizliyor.
      Yılların kiri gidiyor ilk günkü kadar temiz oluyor. ( annemin önerisi) ben de denedim harika bisey.

Devrim hanım yeni taşındığı evdeki fayansların araları çok kirli olduğu için fayansları kırdırmayı ve yenisini döşettirmeyi düşünürken, bu derz ilacını denemiş ve çok iyi sonuç almış. O nedenle yılların kirini söküp atıyor diye kesin konuşuyoruz. Sizler için satıcısının telefon numarasını ve adresini de aldık kendilerinden. Çok teşekkür ediyoruz, sağolsunlar...

Dilediğiniz herşeyi sorabilmeniz için

Adres: aydınlıkevler mah. 2001 sok. no : 20 günes kimya yenisehir/ mersın.
İlacın adı: süper fresh. Ahmet KUTLUAY.
Telefon numarası :  0535 483 03 09

Yazıcı Seçilenler Dışında Karekter Basıyorsa Ne Yapmalıyız

Yazılımdan seçtiğiniz font yazıcı ile uyumlu olmayabilir. Yazıcı ile uyumlu bir font kullanın.

Yemeğin Tuzu Nasıl Ayarlanır

Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, her yarım kg sebze veya et için 1 çay kaşığı tuz iyi gelir. Yalnız kaşığın üzeri çok kabarık olmayacak. Bu ölçü her zaman heryerde işinize yarar. Mangal yapacağınız zaman, balık pişireceğiniz zaman veya tencerede sulu yemek yapacağınız zaman aklınızda bulunsun her yarım kg için 1 çay kaşığı tuz...Hatta tuz kavanozunun içine hemen 1 tane çay kaşığı koyarak işe başlayabilirsiniz.