19 Mayıs 2011 Perşembe

Pastanın Kalıba Yapışmaması İçin Ne Yapılır


Pastaların tepsiye yapışmasını önlemek için, yapılması gereken tek şey tepsiyi margarinle yağlamaktır. Margarinle yağlanan tepsiye hiç bir şey yapışmaz. İster katı olarak, isterseniz eritip de sürünüz. 
Tepsinizi veya kalıbınızı margarinle değil de sıvıyağ ile yağladıysanız, büyük çoğunlukla yapışacaktır. Böyle bir durumda pişirdiğiniz pastaları soğutmadan tepsiden almayın. Tepsinin altına soğuk su dolu bir kap koyun ve birkaç dakika bekletin iyi gelir.

Çatlamış Yumurta nasıl haşlanır

Çatlak yere bir dilim limon sürün.Yumurtayı bir kaşığın içine koyarak, sıcak suya (kaynar değil) batırın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra haşlanmış demektir.
Buzdolabından çıkarılmış yumurtanın çatlamadan ve su almadan pişmesi için Papatya hanımdan bize güzel bir öneri geldi, kendisine gerçekten çok teşekkür ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz.
 TC Papatya Sdcmr
devamlı yaptığım ve kesin sonuç olan bir şeyi paylaşmak istedim sizlerle. Buzdolabından çıkartıp haşlıcağımız yumurtanın çatlamaması için toplu iğneyle delin çatlamıcak su almıcaktır.

Yeşil sebzelerin lüx restoranlardaki gibi pişince rengi değişmesin istiyorsanız!


 Brokoli, Yaprak Sarması, Borulce, Deniz Borulcesi gibi yesiller kaynattiktan sonra karariyor mu? Çözümü kaynatma suyuna kaynamadan önce 2 cay kasigi cep sodasi ve Yarim limonu sıkıp icine atın sanki hic haslanmamis gibi yemyesil kalacaktir.... Lux restoranlardaki gibi


BİR BAŞKA ÇÖZÜM DE;
Yeşil sebzelere renk veren klorofildir. Klorofilin sabitleşmesi için sebzeleri pişirmeden önce bol tuzlu suda bekletmek gerekir. Böylece sebzeler pişerken de rengi değişmez.

Alüminyum Tencereler Nasıl temizlenir

Alüminyum tencerelerde su kaynatıp içinde bişeyler haşlandığı zaman veya en çok da bulaşık makinasında yıkandıkları zaman siyah lekeler oluşur. Hiç canınızı sıkmayın, çünkü çözümü var. İçinde kuzukulağı pişirin veya süt kaynatın. Tencerenin dış yüzeyini temizlemek için de, biraz zeytin yağı ile birkaç damla alkolü karıştırıp bununla silin veya ince bulaşık teliyle arap sabunu kullanarak ovun göreceksiniz tencereleriniz yeni gibi olur. Ben evde pratik olması açısından diğer yöntemlerden önce arap sabunu ve tel kullanarak 1-2 dakikada bu işi hallediyorum.

Alüminyum tencerede yemek yaparken mercimek büyüklüğünde 2 parça limon tuzu atarsanız tencerenizin iç kısmı kararmayacaktır.

Balmumu Lekesi Nasıl Temizlenir

Lekeli bölgeye bir kurutma kâğıdı serip balmumunu emmesi için üzerinde sıcak ütüyü gezdirin.

Ayakkabılardaki Küf Lekesi Nasıl Temizlenir

Yumuşak bir beze gliserin sürerek küflü kısımlar silinirse tertemiz olur.

Beyaz Şarap Lekesi Nasıl Temizlenir

Leke taze ise deterjanla yıkamak kâfidir. Fakat lekenin eski olması durumunda, Kumaş beyaz ise çamaşır suyu, kumaş renkli ise oksijenli su kullanın.

Bira Lekesi Nasıl Çıkar


Ilık suya beyaz ispirto ilave ederek bununla silin. lekeler yok olur.

Aynaya Sinek Konmaması İçin Çözüm

Çiğ patatesi kesip aynalarınızı önce bununla ovun. Sonra içine az miktarda alkol katılmış suyla silin. Böylelikle aynalarınıza sinek konmasını önlemiş olursunuz.